Kongens dag i Naklua Walking Street 2015

Naklua Walking Street 2015

Dette innlegget kunne egentlig vært to forskjellige innlegg, et om kongens dag og et om Naklua Walking Street. De er samlet rett og slett fordi jeg var i Naklua Walking Street på kongens dag.

Kongens dag er den dagen kongen av Thailand har fødselsdag. Kong Bhumibol Adulyadejer er født 5. desember 1927, så etter et par tastetrykk på kalkulatoren, vil man se at han 5. desember 2015 fyllte 88 år. Ettersom kongen på en måte er landets far, er dette også farsdag. Og ikke nok med det, det er nemlig også nasjonaldag, altså en stor dag. Når det er kongens dag i Thailand, vil man se at de fleste thaier går kledd i gule skjorter. Grunnen til det er at i Thailand er hver ukedag assosiert med en lykkefarge. Kong Bhumibol sin fødselsdag 05.12.1927 var en mandag. Og lykkedagen for mandag er gul. Dette var forøvrig første gang jeg har vært i Thailand under kongens dag.

Naklua er en bydel nord for Nord-Pattaya. Dette er gamlebyen i Pattaya ettersom det er det opprinnelige Pattaya. Det har eksistert i over 100 år, lenge før byen spredde seg sørover til Nord-Pattaya og helt ned til Jomtien. For 7. året på rad har det i Naklua blitt holdt et helgemarked kalt Naklua Walking Street hver lørdag og søndag fra en gang i desember til en gang i januar. Hensikten med dette markedet er å promotere den lokale kulturen og lokale varer til turister. Markedet var også titulert Walk Of Remembrance og Naklua Market Pattaya.

https://www.youtube.com/watch?v=Z1pIkQ-OmJw

Da jeg var der på kongens dag, var det hovedsaklig bare thaier å se. Markedet var en langstrakt gate som strekte seg fra det gamle markedet Lan Po og helt opp til Yao-broen. Det ble solgt alt mulig på markedet, men det det var mest av, var mat og drikke, både thai-snacks og måltider. Et stykke innover markedet stoppet jeg opp en times tid for å se på alt som foregikk på scenen. Først en seremoni for kongen som bestod av bl.a. taler og sang mens alle thaiene holdt et brennende stearinlys. Etterpå var det duket for masse underholdning og oppvisninger i form av tradisjonell sang, dans og stand-up. Da stand-up komikerne begynte å sette latterkulene til alle tilskuerne rundt meg i gang, ruslet jeg videre og så på alt det rare som ble solgt fra alle bodene. Oppdaget også at det var flere scener lenger oppe, så totalt bestod markedet av tre scener, hver med sin egen underholdning. For å komme hit er det bare å ta en baht buss nord og forbi delfinrundkjøringen i Nord-Pattaya for 10 baht og. Tar man baht bussen til endestoppet, er et nesten umulig å ikke se markedet. Markedet begynner der baht buss-ruten slutter.

 


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments