Jeg har hørt og er informert om at det i praksis …


Leif Aase 11:39am Apr 18
Jeg har hørt og er informert om at det i praksis er litt forskjell på hvordan en nordmann gifter seg med Thai. Vistnok så går det an og gifte seg i Norge uten at dette blir registrert i Thailand. Vist en gifter seg i Thailand så har en automatisk rettighet til gul husbok, men det var en nordmann på en av flyreisene som fortalte meg at det var eller kunne bli en praktisk forskjell i Norge også mellom det om ekteskapet var inngått først i Thailand for så og bli registrert i Norge kontra det og kun gifte seg i Norge. Er det noen som kjenner til dette og kan gi en nærmere redegjørelse for dette?

Bjarte André Eriksen 11:41am Apr 18
følger

Per Spangebu 11:44am Apr 18
Du må registrere ekteskapet i det landet du ikke gifter deg. Det gjelder uansett. Selv giftet jeg meg i Thailand, fikk papirene oversatt av godkjent myndighet og leverte oversettelsen (engelsk) på Folkeregisteret. Helt uproblematisk!

Roger Marcussen 11:46am Apr 18
Tror det går greit å gifte seg i Thailand, og få alle papirene oversatt fra Thai til Engelsk, så vise dette frem på folkeregisteret. Det gjorde jeg, og fikk ikke noen negative kommentarer på det 🙂

Per Spangebu 11:54am Apr 18
Når det gjelder rettigheter til "gul bok", så har jeg skrevet om denne prosessen for mitt vedkommende på siden "Villa Paradise", som er min thailanske "hjemmeside". Velkommen dit, alle som vil! 🙂

Per Spangebu 12:03pm Apr 18
https://www.facebook.com/Villa-Paradise-856994657726892/

Leif Aase 12:09pm Apr 18
Takker for all informasjon. Dette spørsmålet er litt mer av nyskjerrighet uten veldig stor betydning tror jeg men du Per Spangebu har for ca et år siden hjulpet meg med svar på et spørsmål som hadde stor betydning for mitt kjærlighetsforhold. Jeg takket den gang for informasjonen men uten og redegjøre for hvor stor betydning det hadde for meg men benytter anledningen nå til og fortelle deg det. Takk for hjelpen.

Lars Klok Nielsen 12:21pm Apr 18
Per Spangebu har du automatisk rett til gul Husbok i Thailand fordi du er gift.

Per Spangebu 12:57pm Apr 18
Jeg valgte å gifte meg i Thailad, fordi det er relativt uproblematisk å registrere dette i Norge. Den andre veien kan være litt mer problematisk! Selvfølgelig går det også, men min erfaring med thailanske myndigheter er at det ikke alltid "går på skinner", og at overraskelser er mer regelen enn unntaket.

Arvid Tåkeheimen 2:40pm Apr 18
Du får neppe gul husbok kun fordi du gifter deg.

Gaute Melby 3:27pm Apr 18
Leif Aase jeg og min kone giftet oss i Norge for snart 7 år siden, mens hun var her på turistvisum.
Vi bor i Norge og har aldri registrert ekteskapet i Thailand.
Ser heller ingen grunn til å gjøre det så lenge vi bor i Norge og har tenkt og fortsette med det.
Ser egentlig ikke noe poeng med å registrere ekteskap inngått i Norge, i Thailand, med mindre man er under 50 år og trenger årsvisum basert på ekteskap.
Min kone har i tillegg hatt dobbelt statsborgerskap siden okt.2014.

Randi Andreassen 9:06pm Apr 18
Jeg har gul husbok. Har aldri vært thaigift eller hatt visa som har vart mer enn 2 måneder.

Jørn Aaron Barstad 9:10pm Apr 18
http://www.thailandstidende.com/component/k2/item/2361-leserinnlegg-svare-strev-for-a-fa-gul-husbok

Per Spangebu 3:47am Apr 19
Vel, denne historien er ikke langt fra min erfaring! 🙂

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x