Den tiden vi alle hadde litt tid til overs

I dag må en betale for å komme seg ut av tidsklemma.

Dette er fra den tiden kvalitetstid var noe alle og enver hadde råd til. Den gang det norske familielivet var like mye verdsatt som familielivet i thailand.
I dagens samfunn møtes foreldre ved ytterdøren, utveksler siste faglige oppdatering fra det offentlige om podens fysiske, psykiske og motoriske utvikling og ve sett i forhold til et ønsket alders estimat. Avvik fra normen kan i værstefall føre til strafferunder hos aktuell etat. Podens mamma har et programforpliktet krav til å avlevere avkommet til offentlig omsorg og normkontroll så snart det er levedyktig. Far får permisjon fra sitt arbeid for å holde og beundre vidunderet de første kritiske måneder etter fødselen, selvsagt under betingelse av at mamma er ute av heimen og i produktivt arbeid. I motsatt fall støtter ikke det offentlige fars familiesamvær med en krone. Barna med en mor som ikke jobber må derfor i mange tilfeller i dages norske familieliv, utsette den viktige spedbarnstiden til et senere tidspunkt i barnet livsløp, eller rett og lett gå glipp av den.

Karriere innebærer at du aktivt bruker ordene, tidsklemma, tidstjuv, effektiv tid, kvalitetstid, kostbar tid i riktige settinger og vektet mot at en har liten tid og ofrer mye av familielivet. Det er et ekstra pluss om også fritidsaktiviteter relaterer seg på en slik måte at det også kan forbedre den delen av tiden arbeidsgiver betaler for. Dette kalles å vise initiativ og det å være en proaktiv prospect på vegen mot å få delta hos lederskapet der oppe.

Sitt nå ned et sekund, ta en timeout og se hvordan de løste det i de gode familietider i Norge

NRK TV – NRK1 – Direkte


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x