hei, jeg fikk nylig en sønn i Thailand og prøver…


Jostein Aksnes 3:32am Jun 2
hei, jeg fikk nylig en sønn i Thailand og prøver nå å få pass til han. Jeg har meldt utflytting og var ugift på fødselstidspunkt .

det er nå en utrolig lang og knotete prosess for å få pass, som krever at nav internasjonal må bekrefte farskap. problem her at hverken nav eller ambassaden vet hva dokumenter som kreves for å få en "erklæring av farskap" i Thailand. vi har prøvd sykehuset, khet, amphur.

det ser nå ut som eneste utvei er kaste vekk 3 mnd for å få rettsdom i Thailand , for å deretter søke Nav ned 6-8 mnd prosess tid, for så søke om pass…..

har noen vært gjennom dette og vet hvordan vi kan få dokumenter som kreves?

NAV Foreldrepenger #nav #navinternasjonalt


Vegard Venåsen 3:52am Jun 2

Øyvind Berg 4:04am Jun 2
Du trenger ikke alt dette du skriver om. Du må ha fødselatest på barnet hvor det står at du er far til barnet. Gå på sykehuset der hvor barnet er født å de sender deg til det kontoret du får alle papirene. Oversett disse til engelsk. Deretter går du ambassaden å får norskpersomnr. Samtidig søker du om norsk pass. Gjorde alt dette for 1 år siden. Det tok 6 uker så hadde min sønn sitt pass. Lykke til.

Bjørn Kjelstadli 4:10am Jun 2
Ser vel ut som du må igjennom den lange veien, men på en annen side. Det er vel ikke noe hastverk med å få norsk pass til sønnen din?
Hvorfor stresse med dette nå?

Per Sverre Horve 4:22am Jun 2
Har du papiret på at du er faren ?

Runar Wagelie 5:22am Jun 2
Hvorfor er NAV innblandet i denne prosessen?

Terje Einar Eidenes 5:38am Jun 2
Pass? Hvis du får han registrert som Norsk statsborger så vil du få Norsk pass. Hvis du er Norsk statsborger så har ditt barn rett til norsk statsborgerskap. Du trenger å bevise at han er ditt barn og det gjøres vel enkelt og greit med en dna test.

Per Sverre Horve 5:47am Jun 2
Det huske eg ikke,men eg hadde ringt Nav møre og spurt om å snakke med person som kjenner d. Nr.

Runar Wagelie 5:47am Jun 2
Skjønner ikke problemet, dette står på Ambassaden sin side. Statsborgerskap og personnummer
Sist oppdatert: 24.05.2016 // Barn med norsk mor eller far blir alltid norsk statsborger ved fødsel. For barn født før 1. september 2006 gjelder andre regler. Vær oppmerksom på at du i visse tilfeller kan miste ditt norske statsborgerskap. Søknad om personnummer fremmes ved søknad om pass via ambassaden.

Runar Wagelie 5:49am Jun 2
Søknad om personnummer

Det kan kun søkes om norsk personnummer i forbindelse med søknad om pass. Ambassaden tar imot søknaden og videresender den til Skatteetaten for behandling.


Per Sverre Horve 5:51am Jun 2
Forunderlig,men eg fikk god hjelp

Morten Aasheim 5:59am Jun 2
Jostein, du får oppdatere denne posten om hvordan det går. Dette er interessant for alle oss, som jobber og bor i Thailand, og er utflyttet på alle mulige måter.

Runar Wagelie 6:00am Jun 2
Visst barnet har norskt pass med fars etternavn da lurer jeg på hvordan NAV kan sette seg over skatteetaten/folkeregister. Kunne jo bli livat visst alle måtte bevise med DNA test ovenfor NAV.

Terje Einar Eidenes 6:05am Jun 2
Hvorfor blander man sammen Norsk pass og Norsk statsborger skap? Finnes mange som er norsk statsborger men som ikke har Norsk pass.

Richard Rasmussen 6:33am Jun 2
Vi er igang med denne prosessen. På en slik måte beskrevet av Runar Wagelie. Nu bare venter vi. 1 Måned er gått siden levering av dokumentasjon hos ambassaden.

Runar Wagelie 6:33am Jun 2
Veldig rart at ambassaden ikke vet hvilke dokumenter du trenger, skulle tro at det hadde hvert noen nordmenn før deg som har hvert i akkurat samme situasjon. Men er du den første så ønsker jeg deg lykke til videre i prosessen og håper du oppdaterer i forumet hvordan det går?.

Richard Rasmussen 6:34am Jun 2
Ambassaden vet alt om dette.

Sigur Syvertsen 8:20am Jun 2
Et kanskje ikke helt bra svar / som vi har brukt selv / "te-penger" til amphur. Om ingen har noen loesning.

Preben Ravnaas 9:11am Jun 2
Bare å bekrefte att du er barne far så må ambassade gi pass til gutt ungen

(annonser2)    thaipostno

    thaipostno