For 5 år siden var det 5 mega stormer som rammet …


Eirik Johannesen 4:09pm Oct 3
For 5 år siden var det 5 mega stormer som rammet Thailand, det resulterte i katastrofe flom, etterpå bevilget regjeringen milliarder til flomvern, pengene er borte og det flommer etter kun noen småbyger 5 år etter.

Jan-Erik Andersen 4:36pm Oct 3
Det er vel ikke mange penger igjen til flomsikring etter at "De Dype Lommer" har forsynt seg først :-p !

Flemming Tollefsen 5:15pm Oct 3
Mulig litt trist og dumt, at de var for stolte til og ta i mot all den hjelp de ble tilbydd, fra bla. Nederland ved den store flommen for 5.år siden. Det var mange triste syn den lange tiden og tragediene det dro med seg, spesielt for de fattige som mistet allt. Husker en så bare haleroret på et passasjer fly, og store deler av flyplassen Don Muang fløt av nødhjelp forsyninger.Forslag og planer har tydligvis ikke strukket så langt. Ser det ut til.

Arne Hesjehagen 8:13pm Oct 3
BKK må investere enorme summer i flomvern og i alternativer for bruken av grunnvann i lange tider fremover, byen synker i dag med en fart opp i 3cm i året, det er en god bedring mot 8 for en del år siden, men så er det også sånn at havet stiger litt så det er mye igjen og gjøre. Videre må logistikk og design av hele byen forandres, stedet er en opprinnelig sump og et elvedelta med naturlig gjennomstrømming , så lenge folk brukte mest båt og kanaler og bodde i styltehus (Asias Venesia var det kalt) var ikke det noe stort problem med flomvann, men overgangen på 60 tallet da Amerikanerene lærte dem veibygging samt en ny byggekultur i bygningsmassen var ikke bare heldig, byen ble til en kork langs Chao Pharaya deltaet. Jeg er i tvil om BKK sin fremtid og eksistens som storby eller hovedstad når vi ser selv de "små" milliardsummene så langt donert til disse formålene bare fordufte uten og ha tilført/fjernet en "dråpe" i forbedringer , for det må mange titals ganger mere penger til for og berge dette stedet på sikt, kanskje Ayathuya blir hovedstad igjen?

Randolf Utse 8:44pm Oct 3
Jeg snakket med en i Bangkok for noen timer siden. I følge han så er dette ekstremt.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments