Dinosaurenes hjem

Kalasin

Neste dag fikk jeg hilse på familien, inkludert moren, lillebroren, tanter, onkler, fettre, kusiner, besteforeldre og whatnot. Programmet for denne dagen var Sirindhorn Dinosaur Museum. Det lå litt for langt unna for moped, så det ble bil istedet denne dagen. Allerede flere kilometer før vi hadde kommet frem til dinosaurmuseumet, var det “løse” dinosaurer rundt omkring. Det var til og med et veiskilt hvor for å advare mot løse dinosaurer (!).

Dinosaur-statuer og museum finnes forøvrig også i provinsene Khon Khaen og Korat. Grunnen til det at er det har blitt funnet mye dino-fossiler i Isaan, spesielt i disse provinsene. Av lokale Kalasin-dinosaurer er Phuwiangosaurus, Siamotyrannus, Siamosaurus og Psittacosaurus. Den første seksjonen i museumet består av universet og livets begynnelse før fokuset mer og mer går over på fossiler og dinosaurer. Utenfor museumet så jeg noe jeg ikke hadde sett på noen dager – en farang. Ikke uventet er det toprising på inngangsbilletten på museumet, men det er ikke mer enn 100 baht for voksen utlending, og rabattert pris/gratis (!) om man har work permit, thai førerkort eller non immigration visa. Så er du tilfeldigvis i nærheten så ta gjerne en tur innom.

Dette innlegget er en del av Reisebrev – Kalasin.


(annonser2)

Reisebrev: Kalasin

Dette reisebrevet er et resultat av en kort og spontan tur til landsbyen Nong Paen (หนองแปน) i Kamalasai (กมลาไสย) distrikt i Kalasin provins i Isaan. For godt over 100 millioner år siden, var dette et av landets mest populære steder for dinosaurer. Dinosaurer har dødd ut, mennesker har kommet til, ellers er det tilsynelatende lite som […]

Mer...


    thaipostno

    thaipostno