Den lille øyparken Koh Loy

Koh Loy

Koh Loi (เกาะลอย) betyr “flytende øy” og ligger bare noen få minutter gange fra Sriracha sentrum i Chonburi provins.

Denne bittelille øyen er et veldig fint sted å tilbringe noen timer en ettermiddag. Øyen er forbundet til fastlandet via en bro, så man kan både gå og kjøre dit. Selv tok vi tuk-tuk (chartertur med trehjuling) bort og gikk tilbake. Øyen er et populært sted for de lokale innbyggerne i Sriracha å henge, nyte solnedgangen fra, fiske eller jogge. Været var “yen sabai” – behagelig kjølig den dagen, så det ble en liten men fin gåtur tilbake igjen til sentrum.

Øyens fasiliteter består av noen restauranter, småbutikker, et havskilpadde-basseng, et lite tempelberg og noen kinesiske kapell. Skilpaddene kan man mate med fisk og salat som man får kjøpt for 10 baht. På havnen på Koh Loi kan man også ta båt videre ut til Koh Sichang, noe vi ikke gjorde denne gangen. En gang i blant er det også marked både langs hele broen og på selve øyen i tillegg til konserter, karuseller og annen underholdning.

På fastlandet langs sjøen som skiller fastlandet fra Koh Loi, ligger en fin og pyntet park som heter Sriracha Wi-Fi Park. Dette er en fin og forseggjort aktivitetspark for diverse sportslige aktiviteter, en scene hvor det nok iblant er duket for show og underholdning, restauranter, et angivelig rent offentlig toalett og diverse kunst. Denne parken er forbundet til Koh Loi via en halv kilometer lang bro. Ellers finnes det mye mer å si om Sriracha, men det får være til et annet innlegg. En tur til Koh Loi kan fint kombineres med en tur til Sriracha, Koh Sichang eller Bangsaen.

Hva med en overnattingstur ?

Det finnes ingen overnattingssteder på selve øyen, men om du kunne tenke deg å ta en natt der, er det enkleste å overnatte på et hotell i Sriracha sentrum som er rett i nærheten. Da er det kort vei å gå til Koh Loi og resten av byens fasiliteter. Om du ikke orker å gå, er det massevis av både motorsykkeltaxier og tuk tuk-er rundt omkring som kan ta deg til øyen eller andre steder. Disse kjører korte avstander for en rimelig sum, som fra 20 baht.

denne linken finner du en del hoteller som ligger nært Koh Loi. Men et tips før du booker et av hotellene er å likevel sjekke kartet at hotellet faktisk ligger i nærheten av enten Koh Loi eller Robinson, så ikke for langt vekke og helst ikke øst for Sukhumvit road. Robinson, aka Pacific Park, er et sentralt og moderne kjøpesenter, og er man ikke kjent i Sriracha, er det greit å bo i nærheten. Da er man nært både shopping, Koh Loi, bussterminal og uteliv. Et hotellforslag er Pacific Park Hotel and Residence som ligger rett ved Robinson. Jeg har ikke bodd på det hotellet selv, men har vært i lobbyen og det ser fint og flott ut og ligger veldig sentralt. Der får man tomannsrom fra 300 NOK. Om det skulle sprenge budsjettet ditt, finnes det også flere rimeligere og enklere overnattingsmuligheter.

Hvordan komme seg til Koh Loi på egenhånd

Om du ikke har egen bil, så kan du i stedetfor å putte noen tusenlapper på et reisebyrå ganske enkelt komme hit for en billig penge.

Kommer du fra Bangkok, kan du ta en buss fra Ekkemai til Sriracha ved Robinson først og deretter en tuk tuk videre ut til øyen.

Kommer du fra Pattaya, kan du reise med baht buss slik:

 1. Pattaya til Naklua: Fra Sukhumvit road, ta en baht buss nordover mot Bangkok. Den har endestopp i Naklua, krysset mellom Sukhumvit road og soi 14/1 hvor du må skifte.
 2. Naklua til Sriracha: I dette krysset, står baht bussene og venter i hjørnet til bilen er fyllt opp. Her fra tar det en liten time, gjennom Laem Chabang og videre til Sriracha sentrum.
 3. Sriracha til Koh Loy: I Sriracha sentrum, tar du en tuk tuk videre til Koh Loy. Denne turen tar bare rundt 5 minutter.

Skulle du bli usikker, er det bare å spørre folk underveis. Totalt vil det komme på rundt 50 baht hver vei. Du kan også ta van (minibuss) mellom Pattaya og Sriracha for 40 baht per vei.

Flere reisealternativer finner du på denne linken her.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments