Bagasje- og pakkeguide

 

Pakk lett!

kabinbagasje

Bildet her er en ryggsekk for laptop og en firehjuls trillekoffert som jeg reiser med. Det er alt jeg reiser med når jeg skal være en måned eller to i Thailand, og begge deler tar jeg med meg opp i kabinen. Jeg har ingen grunn til å sende en ekstra koffert (innsjekket kolli) i tillegg.

Enkelte tar med seg halve klesskapet selv om de skal på en 2 ukers tur til Thailand. Folk vurderer gjerne ikke engang om de trenger koffert, for selvfølgelig må de ha det. Det de vurderer er hva de skal fylle den opp med. Men jeg mener, det er ikke vits å drasse på et stort lass med ting som er «kjekt å ha». Man får tak i alt i Thailand, og det meste til en billig pris. Man kan spare både tid, penger og krefter ved å la mest mulig ligge igjen hjemme. Jeg vil påstå at det eneste man trenger å ta med seg av klær er et par skift med undertøy og t-skjorter og sokker. Sokker er noe som egentlig er unødvendig i tropevarmen, men kan være kjekt å ha både for reisen til og fra, og for enkelte aktiviteter som joggeturer eller jungelturer, eller om man føler seg finere i sokker og sko enn i behagelige sandaler. Lange ermer og langbukse eller joggebukse er noe man heller aldri trenger, selv ikke under kjølig tid eller etter solnedgang, utenom når man skal flotte seg opp eller om man skal langt opp på fjellet eller langt opp i nord hvor det faktisk kan bli litt kjølig. Fordeler med lett bagasje:

 • Dette avhenger av hvilket flyselskap og klasse du reiser med, men med Norwegian sparer du 250 kr hver vei for å ikke ha innsjekket bagasje.
 • Du slipper å stå på flyplassen og vente på bagasjen.
 • Du slipper å drasse på lasset i varmen.
 • Du slipper å risikere at kofferten eller ting du har i den blir skadet på veien.
 • Du slipper å risikere at den forsvinner under reisen også måtte styre på med køgåing, forklaring, skjemautfylling, ringing og alt mulig for å spore den opp igjen eller få erstatning.
 • Kun ha en joggebukse og en genser.

Dersom du skulle ende opp med å shoppe mer enn du har plass til, kan du alltids kjøpe ny koffert i Thailand for noen hundrelapper og sende den hjem. Isåfall er det lurt å forhåndsbestille innsjekket kolli på returreisen over nettet før du er hjemme. Om du allerede er i Thailand og ikke har bestilt kolli hjem, kan du antakelig endre reiseinfoen din via om du har tilgang til internett. Det er nemlig en del billigere å gjøre det via nettet enn å gjøre det på flyplassen.

Når det gjelder klesskift så er det bare å levere skittentøyet til en av de nærmeste vaskeriene. Da får man klærne vasket, strøket og brettet dagen etter. Det koster ikke all verdens heller. Det kryr av vaskerier, i allefall i turistbyer. Man kan også vaske klærne selv om man skulle foretrekke det. Ellers får man kjøpt nye billige klær overalt.

 

Hvor mye bagasje er det lov å ta med seg ombord?

Når det gjelder spørsmålet om maks størrelse og vekt på koffertene, så varierer det fra flyselskap til flyselskap. Det er sjeldent at størrelse eller vekt på kabinkofferter blir kontrollert, men det hender, så er greit å holde seg på den sikre siden.

Sjekk den gode oversikten her til Expedia.no over bagasjebegrensninger på de forskjellige flyselskapene:

 

Om ikke flyselskapet du reiser med står oppført, så finner du bagasjereglene på flyselskapets hjemmeside.

Blir innsjekket bagasje sendt automatisk videre når man bytter fly?

Dette avhenger av hvor og hvordan du bestilte turen. Dersom du bestilte hele turen direkte fra et flyselskap i én bestilling, så trenger du ikke tenke på bagasjen før du har kommet helt frem til målet. Om du bestilte hele flyreisen fra et bookingsselskap i én bestilling, så avhenger det av hvilket bookingsselskap du bestilte fra. Vanligvis henter du bagasjen på første flyplassen i mållandet. Reiser du hjem fra Bangkok via Oslo og videre til Trondheim, så henter du bagasjen i Oslo. Om du derimot stykket opp bestillingen – enten via et bookingsselskap eller direkte fra et flyselskap – så må du nok hente bagasjen på transitflyplassen og sjekke den inn på nytt.

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under artikkelen om du har noe å tilføye på dette punktet.

Pakketips

 • Lag en pakke-/huskeliste, og stryk over etterhvert som det er i boks. Da befrir du deg også fra litt stress siden du slipper å måtte huske på ditt og datt.
 • Det er mest plasseffektivt å rulle klærne istedetfor å brette eller stappe de.
 • Ta verdisaker i håndbagasjen. Dette inkluderer nøkler, medisiner, penger, verdipapirer og ting som ikke tåler hardhendt behandling. Reiseforsikring dekker ikke verdigjenstander i innsjekket bagasje.
 • Ta med eget headset til å bruke i flyet så slipper du å kjøpe/leie ombord.
 • Ta med en halvliter vann fra Norge til Thailand fordi du kan fylle på drikkevannet gratis på en hvilken som helst flyselskap.
 • Les Luftfarttilsynet: Gjenstander som er forbudt i håndbagasjen.

Til Thailand

 • Husk pass og penger. Et reservekort kan også være kjekt å ha i tilfelle.
 • Det er unødvendig å si for folk flest, men det må nevnes. Thaimyndigheter er langt fra like nådige og barmhjertige som i Norge når det gjelder rusmidler. Så sørg for at bagasjen ikke inneholder noe rusk og støv av dette.
 • Om du snuser, så ta det med deg fra taxfree, da snus er dyrt/vanskelig å finne i Thailand. Du kan ha med opp til 250 gram. Se også innlegget om snus i Thailand.
 • Ost er også mye dyrere i Thailand enn i Norge.
 • Pakk lettest mulig. Så er du sikker på at du unngår overvekt, du får mindre å drasse på, og du får mer plass til shopping. Kvoten er 250 gram. Les mer om snus her.
 • Hvis du skal ha med deg valuta tilsvarende mer enn 25 000 kroner til eller fra Norge, må du melde ifra til Tolletaten.

Hjem til Norge

Spor bagasjen din

(annonse)

 

Med Trakdot Luggage Tracker har du alltid full kontroll på hvor din bagasje befinner seg. Perfekt om man flyr med dyrbart utstyr eller hele garderoben! Med hjelp av GSM-basert teknikk kan Trakdot peile sin posisjon og rapportere den til deg via SMS eller mail. En innebygd akselerometer som kjenner når flyet tar av og lander gjør at Trakdot går ned i hvilemodus under flyvningen. Vel nede på bakken igjen aktiveres den på nytt og melder ifra om hvor bagasjen befinner seg. Ett års abonnement av tjenesten inngår når du kjøper enheten, etter det tilkommer kostnaden for et nytt abonnement. Drives av to AA-batterier.

 

Hva og hvor mye bagasje tar du med deg når du skal til Thailand? Har du noen flere bagasje- eller pakketips? Legg gjerne igjen en kommentar under.


(annonser2)

Forberedelser til Thailandsturen

Før du reiser til Thailand er det noen ting som kan være kjekt å huske på, og noen ting som er veldig viktig å huske på. Uansett om du aldri har vært i Thailand før eller har vært der mange ganger, kan du sikkert plukke opp et tips eller to her. Artikkelen vil bli oppdatert etterhvert. […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments