Advarsel !! Svindel med flybilletter, en som oppgi…


Roy Ove Svarstad 10:10pm Jun 17
Advarsel !! Svindel med flybilletter, en som oppgir å hete Alexander Haugland selger flybilletter på Finn.no torget, ikke kjøp det er en nøye planlagt og kynisk svindel, etter at du har betalt for billettene kansellerer han bookingen og får billettene refundert fra flyselskapet til sitt mastercard.
Hjelp til å del for å advare og unngå at flere blir stående igjen med ødelagte feriedrømmer på flyplasser rundt om, også for å bidra til å avsløre en kynisk svindler.
Fremgangsmåten er som følger, i dette tilfellet la Haugland i mars ut 4 billetter med fellesferie datoer for Oslo -Bangkok – Oslo med Norwegian til en god pris på Finn torget, billettene er inkl setereservasjon, mat og bagasje, etter dialog både via finn.no meldinger og email alexander.haugland82@gmail.com bestiller jeg den 5 mars 3 billetter fra Haugland, jeg fikk til svar at han ordner navnebytte dagen etter, dagen etter får jeg mail både fra Norwegian.no og Haugland, begge inneholder identiske pdf av billetter og booking referanse, jeg klikker inn på referansen og alt ser ok ut, alt dette altså før en har betalt. Jeg etterlyser betalingsinfo på mail for å kunne betale, dagen etter ringer Haugland fra mobil 98621769 og spør om jeg kan betale via IBAN fordi han jobber i London noen mnd og det er grunnen til at han selger billettene. Siden billetter er ok og alle info så langt har vært korrekt så jeg ingen grunn til å ikke stole på han, har også tidligere uten problemer kjøpt billetter på torget uten problemer, så jeg betalte straks via IBAN i nettbank i Sparebanken Sogn og Fjordane, derfra er pengene gått via DNB nor til HSBC Bank London v/ Alexander Haugland viser kvittering nettbanken. Etter ca en uke klikker jeg meg på nytt inn på bookingen, så langt er alt vel. Tidligere denne uken klikker jeg meg på nytt inn på bookingen for å sjekke setevalg, til min store overraskelse står det at booking referanse ikke existerer. Jeg ringer Norvegian og spør om bookingen, etter å ha blitt satt videre noen ganger kan de fortelle at bookingen er kansellert og beløpet returnert til master card med 4 siste siffer xxxx den 12 april. Jeg forklarer at dette er billetter jeg har betalt Alexander Haugland for og som stod i våres navn, mens de hevder å ha fulgt alle prosedyrer og kan ikke hjelpe med annet en nye billetter til dagens pris. Etter samtalen med prøver jeg kontakte Haugland som tidligere uten resultat. Jeg finner link til Finn annonsen i mail dialogen, den er selvsagt slettet. Jeg kontakter bankene, de gir ingen info om mottaker med henvisning til personvernloven, jeg må virkelig undres kan virkelig svindlere skjule seg via banker. Jeg kontakter Politiet, de prøver men får foreløbig ikke kontakt med Haugland, så spørmålet er om de vil gi saken nødvendig prioritet når anmeldelsen er vurdert.
Alexander Haugland er altså en nordmann som er villig til å risikere at 1 barn og 2 voksne blir stående igjen på flyplassen i Norge med bagasje og masse drømmer for ferien de har gledet seg til siden mars for at han skal svindle til seg Deres penger. Heldigvis oppdaget vi dette i forkant, likevel må vi mest trolig gi opp ferien til Thailand, det er ikke bare tapet som svir, billetter har og steget i pris siden mars.
Husk å del, det kan hindre at flere får ødelagt ferien.

Frode Kristiansen 10:17pm Jun 17
Skal man bestilte bileter på netet bruk kun Mastercard blir man lurt har man ale retigheter.

Erlend Midlang 10:20pm Jun 17
Er Alexander Haugland hans ekte navn?

Frode Kristiansen 10:23pm Jun 17
Er straffbart å henge ut folk med navn vis du er blirt lurt på netet.

Per Gunnar Frøyland 10:37pm Jun 17
Takker for info, en Roy Ove Svarstad.

Paul Fjørtoft 11:19pm Jun 17
Hvorfor kjøpe billetter på Finn da ? Du har deg selv å takke !

Øivind Knudsen 11:36pm Jun 17
Kjøper ALDRI billetter på finn. Aller helst flyselskapenes egne sider

Terje Sundgot Hansen 12:46am Jun 18
Fint at du deler og advarer. Slike svindlere bør ikke kunne beskyttes gjennom sviktende lovverk. Fortsett å trykk på politiet. Det kan være sannsynlig at han har svindlet flere.

Merete Haugerud 2:45am Jun 18
Takk for at du deler og advarer !! ??

Johnny Dahl 3:56am Jun 18
Regner med du har kontaktet Finn, og gitt beskjed. Hvis ikke må du gjøre det asap. De har egne prosedyrer på svindel, og er mer enn nok behjelpelig til og få denne karen tiltalt. De sitter også med opplysninger om personens identitet. Så stusser jeg litt om hvordan det er mulig at han får tilbakeført beløpet, om navne endring er utført, men kanskje jeg misforstår innlegget ditt litt. Du skulle ha kontaktet Norwegian, når du fikk booking bekreftet, før overføring av penger til selger. Men gjort er gjort. Kjipt at sånne drittsekker ødelegger ferien din. Dere er nok ikke de eneste han har svindlet ?

Paal Hansen 6:04am Jun 18
Aldri kjøp flybilletter fra ukjente. Personer eller nettsteder. Personlig bruker jeg alltid flyseøskapenes egne sider eller bergreiser.com (som jeg har kjent i over 20 år) Og hvis du trenger en å snakke med, kontakt Arnt Sætherlien. Han er en alt for gammel reisekonsulent som har grodd fast i Thailand de siste 20 åra, men utrolig nok følger med på hva som skjer. Søk Baan Norway Services

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments