Vil Thailand snart rakne? Man skal være forsikti…


Per A. Vihovde 9:46pm Nov 18
Vil Thailand snart rakne?

Man skal være forsiktig og komme med dystre spådommer, men for meg virker det som at Thailand er snart i ferd med å sage av grenen som dem sitter på.

Tenker da på risbønder, som nå innen en relativt liten periode har opplevd en reduksjon på pris for ris. Ikke så lenge siden så fikk man ca. 15 thb. for ett kilo, idag 6 thb.
Prisen for risland er sunket med 40-60%. Ingen vil invistere eller driver med ris.

Den nye generasjonen av thaier er blitt vant til ett enklere liv, de aller fleste lever på kreditt ifra banker mot pant i eiendom. Risfarmer er belånt for og koste biler, mopeder, traktorer og mobiler etc. Og ikke minst…. Inntektene utebilr, dem går i minus hvar forbannet mnd.

Man kan spørre seg selv hvor mange risbønder er det i Thailand, og ikke minst, hvor mange familier og individere lider under dagens sitiuasjon? Millioner av mennesker, intet mer, intet mindre. FAKTA.

Markedet er helt dødt. Har en kompis ifra England ikke så langt ifra der jeg bor. Fruen og han eier 800 Rai… Ja, du leste riktig, 800 rai og dem sliter for og få allt til og gå rundt.
Dem kjenner markedet, og kjenner uhørvelig mange andre som har salg av ris som hovednæring.

De aller fleste føler seg lurt av myndighetene og all korrupsjon. Lagrene i Thailand er fyllt til taket av dårlig kvalitet ris, takket dem har ligget for lenge på lager;-(

Risbønder m/familie prøver nå i desperasjon og selge unna land og hele farmer, de er iferd med og gå konkurs. Dem selger unna alt dem eier, biler, mopeder, traktorer utstyr etc. Men ikke nok med det, det aller meste dem eier, er kjøpt på kreditt;-)

Thailand får ikke expotert ut risen, grunnet for dårlig kvalitet kombinert med en sterk THB.

Risbønder over hele Thailand vil snart starte ett opprør som vil ryste hele Thailand, mer enn noe annet opprør tidligere. Vent og se, gi det ett år eller toppen to;-)

Det er virkelig veldig trist, men ingen hjelper dem riktig,

Regjeringen fikk monopol på å kjøpe ris, og allt dem sier er "Men så mange andre land dyrkerr det".

THB er så sterk at ingen vil kjøpe thai ris, og det er jo høyst forståelig med den elendige kvaliteten dem har og tilby;-(

Så har alle dem som er sysselsatt innen turits næringen, igjen millioner av mennesker, de aller fleste høyt belånet, uten stand til og betjene sine lån.

Jeg hadde håpet at jeg kunne se litt mer lysere for fremtiden til Thailand, men nå er jeg oppriktig virkelig skremt.

Enten vi liker det eller ikke, dette dreier seg om en tikkende bombe!!!


Ove Todal 10:15pm Nov 18
Frykter at du er inne på noe ..

Roar Husby 10:29pm Nov 18
Enig i mye av det du skriver. Opplever selv nå i Norge at importører avviser gammel thairis. Det vil nok bli demonstrasjoner. Militæret vil slå ned på det. Kanskje er det bra for Thailand akkurat nu å ha et militært regime som er styringsdyktig. Et lignende opprør kan faktisk skje i Norge om 20 år når oljen tar slutt. Hvem skal betale sykelønnen da ? Asia har en større oppside. De klarer seg PR idag med lite, og har etter min mening en vanvittig oppside i fremtiden. Demokrati er ikke alltid det beste. Hitler ble valgt han. ! Stalin også. På lang sikt har jeg større tro på Asia enn resten av verden. Pga arbeidsmoral og kosthold. Good day to all. Viva RBK ⚽️⚽️⚽️

Tor Arne Andersen 10:29pm Nov 18
Vi får håpe det snur snart

Hans-Petter Kristiansen 10:49pm Nov 18
Bra oppsummert. ..tror dessverre du er inne på noe som kan skje.

Johnny Dahl 10:59pm Nov 18
Ja Thai baht sin styrke er det som er det store problemet, ang export. Tror ts har helt rett i sin analyse. Plusser du på regjeringens noe tvilsomme visum politikk, med resultat i sviktende inntekter fra turister/expats, så vil det komme en reaksjon fra folket, når pengene er borte.ingen tvil om det.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments