Victory Motorcycles er nå historie. Polaris Indus…


Jørn Martinsen 8:21am Jan 30
Victory Motorcycles er nå historie. Polaris Industries som eier både Indian og Victory motorcycles bestemte nå på nyåret at de stopper produksjonen av Victory. Salget av Victory har siden top året i 2012 hvor de solgte rundt 13000 enheter falt til bare noen få hundre i 2016. Produksjonslinjen til Viktory har ikke blitt fornyet siden 2011. Ingen nye girkasser, ingen ny motorstandar eller andre teknologiske nyheter har Victory klart å komme opp med siden 2011. Dette betyr at de som idag kjører Victory i fremtiden vil få det vanskeligere og vanskeligerre å få godkjent og få registrert sine sykler med den gamle motorstandaren. Euro4 og Euro5 er de miljø motorstandardene som nå er/blir gjeldende for motorsykler i Europa, USA og stort sett i resten av verden. Dette er krav Victorymotorene fra 2010-2011 ikke klarer å oppfylle. Hvorfor varslet ikke Polaris Industries sine merkeforhandlere om dette? Nei, det kunne de ikke gjøre. Da ville Victory syklene som forhandlerne har på gulvet falt dramatisk i pris. Polaris Inc måtte vente med nyheten og slippe den samtidig for alle. Ingen fikk noen forhåndsvarsel om dette. Men jeg forstår at både forhandlere og kjøpere føler seg lurt.
Men hva vil skje med Indian Motorcyckles? Det er jo Polaris Inc som også eier dem da de kjøpte opp Indian i 2011.
Det ble full stopp i utviklingen av Victory i 2011, altså samme året Polaris Inc kjøpte opp Indian
Så Polaris Inc satt da med 2 mortorsykkel linjer. Linjen til Indian ble oppgradert i 2013 da de kom med den nye Thunder Stroke 111 V-twin engine, og det kom en ekstra produksjonslinje for mindre motorer med de nye veske avkjølte Scout og Scout 60 motorene.
Lineupen til Indian ble også utvidet til 9 modeller.

Polaris Inc må allerede i 2012-2013 ha visst at de ville legge ned produksjonen av Victory til fordel for Indian motorbikes. Polaris valgte å ikke si noe om dette til sine forhandlere. Tror dette kan bli en god del bråk borte i USA, Mulig forhandlerne slår seg sammen og kjører sak mot Polaris. Forhandlerne sitter tross alt på masse Victory sykler de nå er nødt til å selge med store tap.


Bibo Bergskås Bommen 8:24am Jan 30
Kravene gjelder NYE sykler, ikke vi som allrede har. Vil nok heller derfor øke i verdi 🙂

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x