Vi ønsker familiegjenforening med min Thaikones s…


Kjell Kolstad 1:27pm Mar 1
Vi ønsker familiegjenforening med min Thaikones sønn. Kan vi ta han hit på turistvisum i 90 dager og levere inn søknad om familiegjenforening her i Norge? Vanskelig å få svar fra UDI som bare viser til standardoppsettene. Ifølge disse kan han levere søknad i Norge hvis han bor og har gyldig visum i Norge. Turistvisum er vel gyldig visum og han "bor" jo her i 90 dager?

Ole Kristoffersen 2:30pm Mar 1
Ventetiden på å søke familieinnvandring hos UDI er veldig kort nå og husk at da slipper du forsikring og hennes sønn har rett til språkopplæring fra første dag. Det beste er å ringe UDI på deres servicetelefon, de er veldig hjelpsomme.
Ellers finner du all info på linken her.
https://www.udi.no/skal-soke/familieinnvandring/

Ole Kristoffersen 2:37pm Mar 1
Turistvisum er gyldig visum, det spørst bare på ventetiden på familieinnvandring når det søkes fra Norge. Finner ingen spesifikk tidsantydning på det på,UDI sine sider

Arne Fjeldsbö 3:12pm Mar 1
Ikke mulig det du spør om, må reise hjem etter turistvisum går ut . Må levere søknad om familieinnvandring fra Thailand. Når de mener bor i Norge må han ha folkeregistrert adresse i Norge og det får man ikke uten oppholdstillatelse. Søknaden tar fra ca 4 uker til noen mnd før behandlet ferdig

Kjell Kolstad 11:44am Mar 2
Takk for diskusjonen. Jeg ringte nå opplysningstelefonen til UDI og fikk bekreftet at sønnen kan innlevere søknaden i Norge på turistvisum. Han kan også vente på svaret i Norge til saken er avgjort selv om 90-dagersfristen blir overskredet, men han kan ikke reise ut av Norge i denne perioden. Dette kan være en nyttig opplysning å ha ved senere spørsmål på denne kanalen.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x