Varmen går jo opp – så inne i huset er det ofte …


Sigur Syvertsen 12:14pm Dec 16
Varmen går jo opp – så inne i huset er det ofte varmere i andreetasjen, og rommet mitt føles nesten som ei badstue nå som regntiden er på hell og sola titter mere frem. Fristende å kjøpe en sånn portabel aircon – de er heller ikke dyre. Noen som har erfaring med slike?

Rune Lisether 12:18pm Dec 16
Det er vel ikke aircon det du har der, men kraftig vifte med vann/isvann. Jeg har forsøkt disse, men etter en stund føles det varmere pga høy luftfuktighet. Min erfaring i alle fall

Roger Marcussen 12:19pm Dec 16
Jeg kjoepte en, rundt 8000.- Baht, bare tull og ga den bort til slutt, lekasjer og annen feil, den jeg kjoepte var Air Con.

Bjørn Erik Pedersen 12:20pm Dec 16
har en slik som står til høyre. Det er ikke en direkte AC. Er ikke helt enig med Rune. Jeg er godt fornøyd med effekten men jeg bruker den utendørs da den har noe støy.

Arne Natee Alme 12:21pm Dec 16
Samme erfaring her. Kjopte en som er storre enn disse, men ikke fornoyd. Virket brukende om vi fyllte skuffen med store isbiter.

Bjørn Vidar Myhren 12:22pm Dec 16
Kjøpte en stor en når jeg var der i sommer, synes effekten var liten, nesten som vanlig vifte.

Kjell Fredriksen 12:32pm Dec 16
Har en som den til høyre og er godt fornøyd, fyller skuffa med is, ikke isbiter men tilpass en isblokk og halv hastighet på vifta, funker helt perfekt.

Arvid Rossland 12:34pm Dec 16
Husk at en slik AC blåser varmluft ut på baksiden og kaldluft på fremsiden så den er etter min mening ikke egnet innomhus…Derimot for å kjøle seg ned utendørs i de varmeste periodene er behagelig…

John Sandvik 12:39pm Dec 16
Sjekk lydnivået før du kjøper, og husk at det kommer kondensvann ut av en slange, varmluften må også ut av huset via et fleksibelt rør

Sigur Syvertsen 12:45pm Dec 16
Mine jenter har også nevnt det med litt "søl", men ikke så mye. Det er tydeligvis 2 typer av disse; de som bruker is til avkjølingen, og de som ikke gjør det, men er mere vanlig air-con. Men kvaliteten er tydeligvis også ganske forskjellig, så det virker dumt å kjøpe en sånn uten å få den demonstrert.. Min vifte er heller ikke av de beste – så enten må jeg kjøpe ei bedre vifte eller finne en sånn boks som funker bra. Virker ikke helt enkelt.

Oivin Eknes 12:46pm Dec 16
Jeg har god erfaring

Rune Lisether 12:49pm Dec 16
Kjøp vifte og spar 4000 bath

Sigur Syvertsen 12:53pm Dec 16
Bra at det funker for noen – men har dere med god erfaring noe navn på merke osv.?

Leif Kvivesen 12:54pm Dec 16
Kjøpte denne i sommer. Fungerte greit ute med is i vann tanken. Ved full fart på vifta var det litt støy. Justering av lufta skulle blåse, opp, ned, sideveis. Eg grei sak å bruke ute. Det var fjern kontroll med justering av alle mulige funksjoner. Kunne vært ei større vifte med mer luftgjennomstrømning.

Sigur Syvertsen 12:55pm Dec 16
Har jo vifte, men kunne trenge en kraftigere sådann – om den virker bedre enn et dårlig kjøp av en kjøleboks sparer en allikevel penger.

Rune Lisether 12:56pm Dec 16
Det som er saken er at uansett vann eller is. så tilfører du lufta fuktighet og overtid så vil det føles varmere en før du satte på denne vifta

Rune Lisether 12:58pm Dec 16
Sjekk hva metrologisk institutt sier om temperatur/luftfuktighet.
https://metlex.met.no/wiki/F%C3%B8lt_temperatur

Sigur Syvertsen 1:04pm Dec 16
Om denne boksen gjør det varmere enn det var i utgangspunktet er jo hele vitsen borte….:) Men håper at ikke alle bokser virker sånn. Bruker disse boksene enten vann eller is, er det slik….?

Gunnar Horpestad 1:28pm Dec 16
Kjøp varmeovn i dag
Inn i hel… kaldt

Jam Myrstad 2:15pm Dec 16
ok,for et lite rom,men ikke noe mere

Eilef Aastveit 2:17pm Dec 16
Hvorfor ikke bare kjøpe air condition, det enkleste er ofte det beste.

Einar Odin Grongstad 2:24pm Dec 16
De der er ubrukelig, kjøp en aircon.

Ellinor Synnøve Furu 3:28pm Dec 16
Vi kjøpte en sånn for å ha på soverommet. Rett og slett ubrukelig! Etter vår mening…

Ivar Urheim 3:35pm Dec 16
Kjøpte en, brukte den en måneds tid, men det var ingen som helst kjøleeffekt av den, og siden har den blitt stående. Bortkastede penger. Kanskje litt bedre hvis man har isvann i den, men hvem gidder stå og fylle på isbiter hele tiden…..

Stig Becklin 4:20pm Dec 16
En "bra" portabel air-con koster THB 20000 så glem den dritten du ser på bildet. Ellers så er det bedre å gå til byggvarehuset å kjøpe "insulation", isoleringsmatter a’ la "rull’n ut. Disse legger man oppe på toppen av himlingen, skal love deg at du blir avkjølt.

Sigur Syvertsen 4:20pm Dec 16
Ble ikke så mye klokere av det som kom frem her – litt mer betenkt – så jeg vet ikke helt. Vanlig aircon blir litt vanskelig for jeg har ingen yttervegger, og tror den sluker mer strøm også. Strømregningen spratt iallfall i været et sted vi hadde aircon.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x