Thai Øl! Det kommer nye medlemmer daglig, så en …


12:00am Jan 1
Thai Øl!
Det kommer nye medlemmer daglig, så en liten øl guide er jo på sin plass ??

Øl elskere blir nok ikke imponert over Thailands begrensede utvalg av bryggerier, men, det betyr ikke at ølet er dårlig. Chang, Singha og Leo utgjør den hellige trioen av kjent thailandsk øl. Disse 3 merkene er desidert de som er best kjent. Dette er mine personlige meninger om disse Øl merkene. 🙂

Singha:
Løven som er på Singha-etiketten, er et mytisk vesen i thai hinduistiske\Buddhistiske legender, og symbolet på flaskehalsen er et kongelige stempel som bryggeriet ble autorisert til å bruke tilbake i 1939. Men Singha ble laget i 1933. Singha har eksistert i nesten et århundre, men med mange endringer og vekst de siste tiårene.
Singha har en god smak, skarp, lett å føles rent rett og slett. Tar meg gjerne en Singha en varm sommerdag 🙂

Chang:
Chang Beer ble først produsert i Ayutthaya-provinsen i 1995. Smart markedsføring, skarp prissetting og et godt produkt betydde Chang ble raskt en seriøs konkurrent i Thailand til den veletablerte Singha. Eid av Thai Beverage Company (også kjent som ThaiBev) dominerer Chang Beer nå det innenlandske ølmarkedet ved siden av Singha. De to merkene har kjempet for å være nummer én i Thailand, men for øyeblikket er det Chang som rapporteres å ha mest markedsandel. Chang lanserte i 2000 et felles brygningsvirksomhet i Asia med Carlsberg, men etter 3 år var partnerskapet over og Carlsberg valgte å trekke seg ut. Chang saksøkte det danske bryggeret pga avtale brudd. I 2004 ble Chang Beer sponsor av Everton F.C. og foreningen med den engelske Premier League fotballklubben har ført til mer global anerkjennelse for merkevaren.

Chang har en flott, kompleks aroma av rotgrønnsaker, artisjokker, timian, bukt og sitrus som Meyer-sitron. Ikke det perfekte øl på noen måte, men jeg liker Chang bedre enn Singha.

Leo:
Leo er laget av Boon Rawd Brewery, de samme folkene som brygger Singha. Singhas yngre bror, men Leo er mer populært blant den thailandske arbeiderklassen siden det er billigere.
Leo minner mye om Singha. Den har en lett, skarp og fin smak og har 5% alkohol.

Alt i alt, Leo er min favoritt av thailandsk øl. Det er en blek øl med anstendig smak, og med 5% alkohol har den akkurat den rette mengden med alkohol prosent 🙂
Chang hadde 6,5% men den er nå satt ned. Mener jeg..


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments