Surin er kjent som Elefantens Land, og i en egen l…


Thaiguiden 9:16am Nov 12
Surin er kjent som Elefantens Land, og i en egen landsby har elefanter i generasjoner vært hovednæringa. I dagene 19. – 22. november foregår den årlige elefantfestivalen i denne Isaan-provisen.

Under festivalen, hvor et par hundre elefanter deltar, vil en også få presentert mye av den allsidige kulturen i denne spesielle provinsen, samt anledning til å handle godt håndverk enten det er silke, sølv eller andre spesielle produkter.

Landets elefantbestand har gått kraftig ned, og i provinsen befinner det seg i dag et antall av 300 til 400. Jakt er selvsagt forbudt og elefanter som fanges inn og trenes opp må registreres og det må utstedes egne identitetssertifikater på dem.

Surin kan nåes med buss og tog.

Surin også vel kjent for Sin HamMali-ris (Jasminris), sin silkeproduksjon og – veving, sølvsmedkunst og mye mer. Provinsen bærer også preg av at det var et sentralt område i det gamle khmer-riket, og du finner ruiner og monumenter fra denne tiden flere steder i provinsen. Provinsen grener i sør til Kambodsja, og mange av innbyggerne snakker også kambodsjansk (eller kamen som en sier her). Ved grensa er det et livat grensemarked, også vel verdt et besøk.

Under festivalen strømmer folk til både fra provinsens distrikter, landet for øvrig og utlendinger. Det anbefales derfor å reservere hotell eller overnattingssrom tidlig.


Somsri Sinsiri 8:52pm Nov 12
งาน ช้าง

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments