Ser det er masse uvitenhet og Donald Duck løsning…


Eirik Johannesen 4:53am May 8
Ser det er masse uvitenhet og Donald Duck løsninger når det gjelder skilsmisse og eiendom. Mange tror det bare er å rive ned huset de har betalt for eller bare brenne det ned, dette er faktisk kriminelt, du blir fengslet og får million erstatningskrav.

Det er faktisk sånn at inntil 1999 så hadde ingen Thai statsborger lov til å eie eiendom eller bygge hus om de var gift med en utlending, denne loven ble endret i 1999 der en Thai statsborger gift med en utlending kunne eie eiendom under visse omstendeligheter, når eiendommen ble overført etter ett salg så MÅ utlendingen være med på landkontoret og skrive fra seg ALLE RETTIGHETER til hus og eiendom. Samtidig så må din kone skriver under på at eiendommen er kjøpt med hennes egne penger. Du kan også deklarere en gave på pengene til din kone som du ikke har krav på i en skilsmisse, om du skulle ønske å kreve gaver du har gitt til dine kone i løpet ekteskapet så må det være laget en prenuptial agreement som er inngått FØR ekteskapet.

Om kona hadde eiendom før dere giftet dere så er dette SIN SUAN TUA (særeie) om du bygger på denne eiendommen så skal du ifølge loven gå på landkontoret å skrive fra deg retten til dette huset da det er regnet som immovable property
(uflyttbar eiendom) hus og eiendom hører sammen.
Om du ikke følger disse lovene og registrer hus og eiendom på feilaktig måte så er det straffbart med fengsel og bøter.

Om du vil ha glede av å rive ett hus etter samlivsbrudd så må du ha en leasing avtale eller en prenuptial agreement som spesifiserer at du skal bygge hus på eiendommen og at huset er din eiendom, men da må du også skrive under på at eiendommen leveres tilbake i samme tilstand som når du leaset den, og det kan bli veldig dyrt å sette eiendommen tilbake i samme stand som den var for 30 år siden med en pirkete Thaie eier, tviller på at han er fornøyd med å få tilbake en "branntomt"

Det er også straffbart med forringelse av eiendom eller eiendeler etter ett samlivsbrudd, du har ikke lov til å selge noe eller ødelegge noe under en "separasjon"

Så dere som har Donald Duck løsninger når kona går fra dere ender mest sannsynlig opp i en kriminell rettssak, og dere som ikke har opplevd Thailands rettssystem og korrektheten der vil få dere en overraskelse, der må dere sitte på en spesiell måte under hele saken, ikke bena i kryss, armene må ligge ned langs sidene osv, dere får ikke vise følelser, mister du fattingen og hever stemmen eller gråter så blir du bare dømt strengere, kommer du med usaklige argumenter eller påstander som dommern ikke liker så blir du dømt for forakt mott retten, om du vet at du har gjort noe ulovlig så er det bare å si deg skyldig med engang så får du halvert straffen.

Leie er en fin ting, og det er ikke dermed sagt at din bedre halvdel er ute etter å lure deg om hun insisterer på å bygge hus, Thaier får dette inn med morsmelken at "ingen leier, alle eier" Det er en selvfølge å eie sitt eget hus i Thailand, det er nedverdigende å leie. Så jeg skjønner veldig godt at din kone ønsker å eie hus, men gjør det på riktig måte, leasing kontrakt er eneste måten du kan sikre deg, men selv ikke det er 100% sikkert så lenge det er mye korrupsjon i dette landet og en partisk lov. En prenuptial agreement er også en mulighet, men den må inngåes før dere gifter dere og er ikke gyldig om den er inngått i ekteskapet, det er også vanskelig til å få Thaier til å skrive under på slikt, det ses på som en mistillit, bad karma og bad luck, så det kan gå fryktelig galt om man presenterer en prenuptial agreement for en Thai. jeg har sett Thai jenter dra fra mannen sin når slike avtaler blir presentert, så dette må lurkes inn forsiktig inn, få en advokat til å gjøre det.

Håper dette får dere til å tenke dere om før dere blindt går inn å bygger dyre hus uten å tenke dere om.


Richard Rasmussen 5:01am May 8
Flott Eirik Johannesen! God postering. Veldig greit å sette stolen på riktig plass. For mange av oss er sikkerhet ivaretatt på en meget bra måte i form av det å ha livsarvinger her nede,..som vi jo vil det beste for i all fremtid.

Svein Øivind Dahlseng 5:20am May 8
Det er en veldig enkel leveregel vær gjest, gi penge gave og la de styre si hva du ønsker og Dra når du ikke vil være der lenger, men så har vi eiendom i Norge karnskje som skal deles, og møtes du i retten der er det norske regler som gjelder, og da får hun fratrekk for det du har bygd i Thailand, man bare henviser til bananrepublikens regler osv.

Rune Einrem 5:26am May 8
Er ikke så veldig komplisert dette ,hus og eiendom tilhører konen ved skilsmisse .det man må gjøre er å sikre seg formuen man hadde før ekteskapet ved evt særeie

Eirik Johannesen 5:32am May 8
Her er en oversikt for hva som regnes som særeie og felles eie.

SIN SUAN TUA – considered as separate property to a marriage are the following:

Property belonging to either spouse before marriage;
Property for personal use, clothes or ornaments;
Property acquired by either spouse during marriage by will or gift;
Khongman (dowry).

SIN SOMROS – considered as marital property are as follow:

Property acquired during marriage;
Property acquired by either spouse during marriage through a will or gift;
Fruits of the Sin Suan Tua (fruits of the separate property);


Svein Øivind Dahlseng 5:48am May 8
Når jeg skilte lag første gang så måtte vi gjøre opp i Thailand først der fikk hun alt etter lov det dreit jeg i ville selvfølgelig ikke bo med z svigers, så skulle vi gjøre opp her da tok jeg opp papirene og henviste til korrupsjon og bankoverføringer kjøp av eiendom i hennes navn pga thai regelverk osv, så fikk jeg verdivurdering her minus hva jeg hadde fra før og hva hun hadde tilført. Hun trodde hun var så smart, hun gikk tomhendt ut, pga thaiers oppdragelse hht. Oppdragelse av barn så fikk jeg også foreldreretten. Der satt hun med sin nye tyrker uten oppholdstillatelse og noen plass å bo. Men med et falleferdig hus og 2 rai rismark. Men jeg hjalp henne opp kaursjonerte så hun fikk kjøpt seg leilighet, da tvang jeg gjennom sereie for henne og vårt felles barn først. Hun har klart seg bra har leiligheten i Oslo enda, er skilt og sitter igjen som en vinner nå da

Frits Nikolaisen 6:13am May 8
Hei flott innlegg.
Det som vi har gjort er det som er i Norge er mitt og det som er i Thailand er hennes. Jeg har investert ca 1mil eller mere i Thailand og jeg tar det som en selfølgelig at det blir hennes og vi skrev en særavtale i Norge fordi jeg har eidom og arvinger i Norge, men vi har ikke skrevet noe i Thailand. Men hele tiden vært klar at det er henne som eier. Vi har også snakket om hun dør før meg så må jeg sørge at hennes barn får huset etter henne. Hun er redd familien vil komme som gribber.
Er noen Donald Duck felle som vi har gått i?

Rune Krane 6:44am May 8
Thailand høres vanskelig å forholde seg til

Bjørn Arild Michelsen 7:44am May 8
Bra hoved innlegg igjen Eirik

Jostein Håland 7:45am May 8
Enkel regel.
Ikke investere mer penger i thailand enn du har råd til å tape.
En annen ting om du kjøper bolig i Thailand så er det nesten håpløst å få solgt den igjen

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments