Phi Phi øyene i Thailand, et paradis

Noen av de vakreste øyene i hele verden finnes i Thailand, og noen av disse er Phi Phi øyene utenfor Krabi og sør for Phuket. Den kjente filmen The Beach med Leonardo de Caprio ble spilt inn her, og strendene og naturen her er et paradis verdig. Øygruppen ble rammet av tsunamien i 2004, hvor mesteparten av hotellene ble jevnet med jorden. Alt dette er imidlertid bygget opp igjen og Phi Phi øyene tar igjen i mot massevis av solhungrige nordboere hvert eneste år. Øygruppen var som i filmen en veldig godt bevart hemmelighet for backpackere eller ryggsekkturister, helt fram til midten av 70-tallet.

Phi Phi øyene har to øyer. Phi Phi Don er den største, og er også den eneste som det bor folk på. Phi Phi Ley kan man besøke med båt, og det er her den kjente stranden fra filmen The Beach ligger, se bilde. Det har etterhvert blitt et veldig populært reisemål, og Phi Phi har nå omtrent 2.000 rom fordelt på hoteller og bungalower. Fra de fleste hotelrom eller terasser har man en fantastisk utsikt over havet, og det er nettopp i havet man finner de vakreste opplevelsene her. Dykking er en folkesport på disse øyene, og man kan her skilte med opptil 25 meters sikt, noe som er fantastisk. For de som bare vil flyte i overflaten er også snorkling et glimrende alternativ, og det finnes korallrev og fisker også helt inne ved øya.

Dette er kanskje en av de beste plassene i Thailand for å oppleve spektakulær natur. En fottur gjennom jungelen opp til toppen på Phi Phi Don, er verdt strevet, du får en utsikt over øyene og Andamanhavet du bare kan drømme om. Dette er en og en halv times vandring gjennom en tropisk jungel, med alt mulig av krypdyr og fugler rundt deg. En båttur med en longtailbåt er også obligatorisk, gjerne rundt øya med mange stopp for snorkling underveis. Du kan også padle med kajakk på egenhånd, noe som er en kjempeopplevelse for Phi Phi er mye mer enn du ser fra brygga i Ao Ton Sai. God tur til Thailand.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments