Parker bilen hvor du vil og kjør mest mulig slalo…


12:00am Jan 1
Parker bilen hvor du vil og kjør mest mulig slalom.

Thai trafikk er noe av det farligste du kan oppleve. Det er vel bare India som har dårligere statistikk.
Det er en regel som må læres fort, den minste har alltid vikeplikt. Det betyr av hvis du går, se deg for, ingen stopper for deg. Kjører du moped se opp for biler, de er større. Og lastebilene stopper ikke for noen.

Jeg kjører bil noen ganger, og det er ikke enkelt. En må holde minst tre meters avstand til en moped, og forklaringen er enkel. De fleste thaier har en helt ny bil og mopedistene har ikke råd til bil og heller ikke forsikring. Dermed hvis biler fåe en skade fordi en full fyr på moped gjør en brå sving må du betale skaden selv.

Det er ofte to kjørefelts gater her. Det betyr for de fleste thaier at en bør kjøre midt i mellom slik at det er en ett fils vei. Hvis gubben finner det lurt å parkere i en fil så gjør han det. Dette fører til at en må kjøre høyre og til venstre hele tiden, en slags slalom med tidtaker, for alle må komme først til et rødt lys der de må vente i to minutter. Thaier må alltid komme først med bil såvel som i en kø.

Jeg kjører nå slik alle thaier gjør, fort og hele veien er kun for meg. Drit de andre for det gjør de også. En slags egotrip med bil. Og jeg liker å kunne gjøre akkurat som jeg selv vil. Nesten som å bli fem år igjen uten en mor som sier stopp.

Ingen sier stopp her og dermed er jeg lykkelig uansvarlig helt til jeg kommer tilbake til normalen og tenker dette er jævlig dumt og stopper for små barn og gamle damer. Som blir kjørt over av en thai som ikke stopper i neste fil.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments