Parader som 17 mai tåg har du flere plasser i Tha…


Einar Valland 6:59am Feb 4
Parader som 17 mai tåg har du flere plasser i Thailand , Her er litt bilder frå Bangkok med hornmusikk og bunadskledde kjærringer og ett bilde av meg med bunadskledde kjærringer


Jan-erik Samuelsen 7:43am Feb 4
Damene ser nu ikke ut som kjæringer, dem virker og se ut som unge thai damer som feirer dagen vår

Stig Becklin 9:09am Feb 4
Dette er vel songkran-feiring, ikke 17-mai feiring.

Jan-erik Samuelsen 9:12am Feb 4
Det stemmer ikke somgkran da søler thaiene med masse vann i april måne

Stig Becklin 9:29am Feb 4
Riktig det Jan-erik men paradene får gå ifred. Se også nøye på et av bildene der det står; Songkran Kaosan. Det er m.a.o en parade i Khao San i Bangkok.

Sigur Syvertsen 9:47am Feb 4
Må ærlig talt si at jeg føler meg litt beklemt og ukomfortabel når jeg havner opp i 17-maitog i utlandet, og holder meg litt unna. Det jeg har sett hittil i andre land er mer eller mindre fulle nordmenn som skjener rundt bak en kasettspiller i en uverdig nasjonal positur. Om juntaen forstår hva vi feirer kan det i verste fall tas som en feiring og markering av et velfungerende demokrati, og i verste fall tolkes som en protestmarsj og demonstrasjon. Det er ikke mye feil å si at Thailand har mistet sitt skjøre demokrati i det militærjuntaen fikk gjennomslag for sin nye konstitusjon med en klausul som sier at militæret skal bestemme hvem som skal sitte i regjeringen. Det betyr at militæret vil ha full politisk styring i lang tid fremmover – noe som er en vanvittig skandale om det utøves konsekvent. Noe som kan utløse ubehaglige episoder om folket blir lei av å bli kontrollert og fratatt retten til frie ytringer. Pr, i dag får vi bare håpe det beste.

Stig Becklin 10:07am Feb 4
Landet har ved flere tilfellen vært styrt og kontrollert av steinrike narssissister som ikke gjort annet enn å robbe folket og staten. Siste eksempelet på det var Yingluck Shinawatra som egentlig ble tildelt stillingen som statsminister av sin ikke helt ukjente bror, Thaksin Shinawatra. Thaksin sørget for at folket stemte på sin egen søster under det siste "demokratiske" valget. Thaksin’s medarbeidere reiste som vanlig rundt i alle "fattige" områder og kjøpte stemmene. Sistnevnte rømte forøvrig landet etter og bl.a rævkjørt Bangkok Bank, det statlige e-verket + en rekke andre alvorlige kriminelle handlinger og befinner seg i eksil, kommer han tilbake til Thailand så blir han sannsynligvis tiltalt og dømmes til sånn ca. 30 år i fengsel for det han gjorde i sin tid og i kraft av statsministerposisjonen. Det kan i øyeblikket se ut til at det er militæret som kontrollerer Thailand men det stemmer overhodet ikke, den virkelige "makthaveren" er nær knyttet til kongehuset og Prayut er kun en frontfigur. Jeg håper at det nåværende styret får fortsette en god stund til, det thailandske folket er ikke klare for "demokratiske" valg så lenge de er vandt til å få betalt for å stemme. Videre er den harde kampen mot korrupsjon godt igang, resultatet av den kampen vil med tiden utgjøre forskjellen mellom et reelt demokrati og det nåværende pillråtne samfunnet.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments