Nordmennn på kjøret

Billige flybiletter er ikke bare av det gode. Men …. de er vel glade og lykkelige i Spania for at enkelte velger Thailand.

Akterutseilte turister på fylla og nordmenn i utlandet med rusproblemer er et stadig større problem for utenrikstjenesten. Bare i løpet av februar bidro Sjømannskirken i Pattaya med hjelp til nordmenn 64 ganger.Mange av dem som ber om hjelp, er ruspasienter, forteller diakonal medarbeider Hans Konrad Nyvoll til tidsskriftet Rus & Samfunn.

Nyvoll side også:

– Ruspasienter som blir psykotiske mens de er her, kan havne i alvorlige problemer, for politiet vil helst ikke ta i dem i det hele tatt. Mange av dem havner også i gjeld til bareiere, hoteller, og da blir passet beslaglagt som en garanti for pengene.

Nyvoll sier passnekt kan være et tiltak som kan redusere problemet, men det vil kreve en lovendring

– Det kommer stadig mennesker hit som ikke er i stand til å ta vare på seg selv, og som ikke skulle fått lov til å reise utenlands, når de setter både seg selv og andre i livsfare. Det må også være legens eller behandlerens ansvar å nekte slike personer å reise til for eksempel Asia, sier diakon Nyvoll.

Jeg trodde både mentalt syke og fysisk syke mennesker måtte ha tillatelse til å reise utenlands. I hvert fall hvis de mottar sykepenger eller diverse andre ytelser fra NAV.

Hva er løsningen. At passet må innleveres mens en mottar sykepenger?

En risikerer at det selvinnbilte inntrykket av norske kvalitetsturister får en ripe i lakken.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments