Kom hjem nå…. og i soien vår var det skjedd en…


Torfinn Svendsen 2:33pm Jan 7
Kom hjem nå…. og i soien vår var det skjedd en ulykke… buss og motorbike front mot front. 2 eller 3 sykebiler tilstede… motorbikeføreren ligger på bakken livløs og får hjertekompresjon. Jeg tenker … helt utrolig.. her har de ikke hjerte starter i ambulansen. Det er nærmest 0 % sjanse for å få liv i folk ved hjertekompresjon. El. Hjertestarter Må brukes. Da er det beste sjanse.
Ser også på TV her.. at ved ulykker så ser en ikke hjertestarter. Hvorfor er det slik tro??

Bjørn M Aunmo 2:38pm Jan 7
Det er noen forutsetninger som må være tilstede før en kan bruke hjertestarter da.

Torfinn Svendsen 2:43pm Jan 7
Vet jo det. Men her ble det utøvet manuell hjertekompresjon.. så da var det hjertestans. 3 ambulanser med blinkende lys. Ingen hjertestarter. Bare ambulansepersonell med manuell kompresjon.


Tor Gunnar Myhre 2:51pm Jan 7
Kan være mange grunner til å utøve hjertekompresjon …bla sikrer det at det pumpes blod rundt i kroppen….f eks intil man har en hjertestarter tilhjengelig eller annen hjelp….å si at det er 0% sjanse med bare hjertekompresjon er vel en drøy påstand, da jeg har erfart noe helt annet….

Jørn Mjøen 2:59pm Jan 7
Thaiene må ha utdanning før de får lov til å ha hjertestarter i ambulansene sine

Brynjar Håkstad Isaksen 3:04pm Jan 7
Hjertestarter fungerer bedre for folk med feil på hjerterytme, eller andre typer hjertefeil. Kompresjoner er det som normalt fungerer best ved ulykker. HLR hjelper uansett med å tilføre oksygen til hjernen mens man frakter en livløs til nærmeste sykehus.

Arne Olsen 3:05pm Jan 7
Vi har ikke alltid hatt hjertestarter i våres ambulanser heller så å si at det er 0% sjanse er bare tullete av deg å si, da har du veldig lite kunnskap om det du utaler deg om.

Jørn Aaron Barstad 3:17pm Jan 7
en hjerte starter er så glup,at den vil ikke la deg gi støt uansett hvor mye du trykka. det skal spesielle tilfeller før den lar deg fyre av støt

Jan-Arne Lægreid 3:23pm Jan 7
I Norge stjeles mange hjertestartere samt at det har vist seg at noen har vært innelåst ved akutt behov

Torfinn Svendsen 3:40pm Jan 7
En hjertekompresjon får ikke restartet hjertet.
Flere tilfeller er det gitt kompresjon.. men vedkommendes hjerte hadde ikke stanset. En hjertestarter gir stømimpulser og kan reststarte hjertet. Riktig med hjerte/lungeredning som førstehjelp

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x