Kan noen hjelpe med et reelt svar på denne proble…


Tore Brevik 4:50pm Mar 22
Kan noen hjelpe med et reelt svar på denne problemstillingen; Vi gifter oss i Bangkok ca 15 april. Hvilket Visa bør hun søke, 7 dagers, eller Resident permit visa? Alternativt bør hun søke begge samtidig? Erfaringer og gode anbefalinger mottas med stor takk. Dette er jo mer som en jungel, og det finnes mange som tror seg vite riktig svar, ønsker derfor svar fra de som har egne erfaringer på feltet. På forhånd takk.

Bare som saksopplysninger til dette så er inntekt på "Spouse" langt over kravene, bolig og alle papirer er klare fra begge parter, vi har bodd sammen i fire mnd, dels Bangkok, dels Norge. Alt dokumentert til minste detalj.

Hjelp. 😉


Kenneth Tvedt 5:14pm Mar 22
Søk begge deler samtidig, det gjorde vi 17 November 2015, og nå er hun i Norge på D visum (7 dager) , og venter på Residense Visum…

Knut Falck Bergan 5:19pm Mar 22
Søk begge deler samtidig, og forklar med vedlegg det du skrev, så får du raskt d-visim/7-dagers

Kenneth Tvedt 5:20pm Mar 22
Papirbunken er jo akkurat den samme for begge visum, men for 7 dager så følger du samme prosedyre som for Schengen visum. Så lager du begge avtalene vi nettet på samme dag…

Tore Brevik 5:22pm Mar 22
Tusen takk, hvor lang tid tok det å få innvilget et D-visa?

Kenneth Tvedt 5:23pm Mar 22
via nettet, skulle det stå…;-)

Tore Brevik 5:23pm Mar 22
Tok den 😉

Kenneth Tvedt 5:25pm Mar 22
Vi fulgte UDI`s sjekkliste til punkt og prikke, gjorde alt selv og det gikk jo fint…Da kun kostnader med oversettelse og avgiftene til UDI.

Tore Brevik 5:26pm Mar 22
Men hva med ventetiden på D-visa?

Kenneth Tvedt 5:27pm Mar 22
Gikk nøyaktig 3 måneder, men ser enkelte får det før det….

Tore Brevik 5:28pm Mar 22
A shot in the dark, jobber du med Geir Hovde?

Arne Fjeldsbö 5:39pm Mar 22
D visum, gjorde dette ifjor og gikk kjapt og greit, når du kommer til Norge leverer du fam.gjenforening til Politiet så er de pliktig til å svare deg innen 60 dager??

Per Morten Karlsen 5:54pm Mar 22
søk begge deler det gjorde vi ?

Tore Brevik 6:16pm Mar 22
Takk alle sammen for klare og konsise svar.

Jan Atle Riise 6:29pm Mar 22
Jeg skulle søke begge på en gang , men pga en misforståelse så ble bare 7 dagers visum levert inn. De resulterte i at jeg fikk avslag pga jeg manglet ett papir fra nav om at jeg ikke hadde mottatt stønad . Så leverte jeg inn papir som angivelig manglet ifølge ambassaden . Fikk blankt avslag igjen å måtte da vente til UDI hadde tid. Dvs. 9 måneder venting til. Fikk da avslag igjen uten videre forklaring og uten mulighet for anke. Ringte til UDI utallige ganger å fikk til slutt vite at de hadde ingenting med papir som manglet. De hadde jeg ikke trengt å levere i de hele tatt så lenge jeg hadde over 300.000 i års inntekt .
Grunnen var at de ikke var noe grunnlag å gi D visum hvis jeg ikke hadde søkt familie gjenforening samtidig eller først . Dvs. 1,5 år i dass pga idioti fra ambassade .
Så mitt råd er først å fremst lever familie visum!!! Men lever gjerne D visum i tillegg for å mulig få lov å være i Norge mens familie visum behandles

Tore Brevik 6:38pm Mar 22
Ok, men med inntekt på 1,2 mill, aldri hatt noe med NAV å gjøre, annet som arbeidsgiver, så bør den stien være ren. Har gått gjennom UDI’s sjekkliste på papirer for oss begge et antall ganger og kan ikke forstå under noen omstendighet at noe mangler, så bør det være, clear runway, i mitt hode. Turistvisa for henne i oktober gikk gjennom på mindre enn 24 timer. Så langt gode erfaringer, men må bare være trygg på hva som er det beste og sikreste å søke på.

Tore Brevik 6:40pm Mar 22
Og er selvsagt klar over det faktum, at mangler du de rette papirene så vanskeliggjør du jobben for UDI, de har da sikkert nok å henge fingrene i for tiden. 😉

Kenneth Tvedt 7:00pm Mar 22
Det går sikkert som rene plankekjøringen dersom du følger sjekklisten.. Og husk, ikke stift papirene sammen, det liker de ikke, da alt skal scannes… Og dokumentene på henne må ikke være eldre enn 3 måneder… det liker de heller ikke ( dine og for den del..)

Tore Brevik 7:08pm Mar 22
Takk for mange gode tips, da er det bare for oss og krysse det vi har av fingre og tær, så går nok dette bra. Kommer selvsagt tilbake med tilbakemeldinger på hvordan det hele gikk når prosessen er vel overstått.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments