Idyllisk vertshus midt i ingenmannsland i Isaan

Ryan's Resort

Da vi ankom Bangkok en gang i mai 2014, var det nesten en uke til arbeidsuken vår i elefantlandsbyen Baan Ta Klang begynte. Vi bestemte oss for å bruke noe av ventetiden på å utforske Surin-provinsen i Isaan littegrann. Ingen av oss hadde hverken vært i Surin eller Isaan i det hele tatt før. Vi tok de to første nettene i Bangkok, de to neste i Prasat og de to siste i provinshovedstaden Surin.

Bussen fra Bangkok slapp oss av i Prasat (ปราสาท) sentrum sent på kvelden og herifra ante vi lite om hvor vi var og hvordan vi kom oss videre til Ryan’s Resort hvor vi hadde booket overnatting. Det var ikke noen busser eller taxier å se i allefall. Vi traff noen hyggelige thaifolk, en thaidame som jobbet på et gatekjøkken. Hun fortalte oss en masse om Surin og ville gjerne guide oss rundt dagen etterpå, og delte ut nummeret sitt. Hennes like hyggelige mann kjørte oss så til Ryan’s Resort uten å engang ha sagt at han skulle ha penger for å kjøre oss, en skikkelig snill og hjelpende mann altså. Bilturen tok rundt 15 minutter langt ut i ødemarken hvor det kun var skog, mark og trær å se. Lite gatelys og i tillegg var nattens mørke for lengst ankommet. Så plutselig var vi framme. Da ville han ha 800 bath for turen! Dette mente jeg var alt for mye, og jeg tilbydde 200 bath. Velkomstmannen på hostellet, en farang, kom heldigvis i tide og sa også 200 bath til sjåføren. Etter en noe ubehagelig diskusjon, tok sjåføren så i mot de par hundrelappene – tydelig misfornøyd før han kjørte hjem.

Ryan’s Resort er for meg den perfekte idyll. Dette er helt motsatt av snobbete og kalde luksushoteller som Hilton, og er mye mer personlig, sjarmerende og så koselig man bare kan få det. Vi bodde i hver sin bungalow, men det går fint an å bo to i samme bungalow. Bungalowene var komplett utstyrt med dobbelseng, dusj, do, kjøleskap og air con og det ble rengjort her daglig. Vertsstedet ligger langt ute i ingenmannsland, og beveger man seg utenfor resorten, er det eneste man ser gårder, dyr, natur og noen få thaier. Det er ingen butikker eller annen underholdning i nærheten, og vil man handle noe på 7 Eleven eller annet, må man ha bil og kjøre ut til byen, som er rundt 15 minutter. Men det at resorten ligger så langt avsides gjør egentlig ikke noe, ettersom man har alt man trenger på Ryan’s. Man har en restaurant og bar akkompagnert med biljardbord, en aktiv bjelle og hyggelige eiere og gjester. Det var ikke veldig mange gjester der, men langt fra tomt heller. Akkurat passe til å bli kjent med folkene som var der. En av gjestene vi ble kjent med var en nordmann, mens ikke overraskende, var de fleste gjestene der farangmenn med thaidamene sine. Man kan trygt si at baren var et sosialt hjelpemiddel når kvelden snek seg på. Ellers var det gratis sykkelutlån, treningsrom, basseng og WiFi der. Så hva mer trenger man egentlig? På grunn av plasseringen, er det mange som bruker denne resorten når de skal videre til Kambodsja. Så uansett om du skal videre til Kambodsja eller bare er i nærheten av Surin av en eller annen grunn, er Ryan’s Resort et flott og fredelig sted å bo på, eller for å slappe av. Har dessverre ingen bilder av inndendørsseksjonen av baren eller treningsrommet, men det finner du ved å følge linkene under. Dersom du planer om å ta deg en tur her, er et lite tips at du kan spare noen bath ved å forhåndsbestille via linkene under i stedet for å bestille rom i døren.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  3 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] Idyllisk vertshus midt i ingenmannsland i Isaan Oppdatert 16 timer siden […]

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]

  […] Bangkok, før vi så tok en Nakhonchai Air-buss opp til Surin-provinsen. Der overnattet vi først et par netter på Ryan’s Resort ved Prasat, etterfulgt av et par netter i provinshovedstaden (byen Surin) på Surin Majestic Hotel. Så […]