Hva jobber Thai-damen din med i Norge?

Meg og damen giftet oss for litt over 3 år siden. Etter det har hun bodd fast i Norge. I begynnelsen av 2012, etter at hun fikk oppholdstillatelsen, gikk hun på Norskkurs i 2-3 måneder frem til sommerferien.
Etter sommeren 2013 begynte hun på grunnskolen for voksne (altså gjennomføre ungdomskolen i Norge). Sommeren 2014 var hun ferdig med grunnskolen for voksne, hun startet da på Videregående skole etter sommerferien i 2014.
Målet hennes er å bli utdannet noe innen kjemi og prosess, eller laboratorium.

Siden hun er i begynnelsen av 20-årene så passet det fint med litt skikkelig utdanning. Standard skole i "bushen" i Thailand + noen år som frisør i Thailand gir liksom ikke en veldig spennende CV når en skal søke jobb i Norge.
Ettersom vi ikke har noe akutt behov for inntekt nr 2, så tenkte vi at noen år på skolebenken gjerne er det lureste å starte med.

Hun jobbet noen måneder i fjor på en Thai restaurant utenom skoletiden, men grunnet rot med utbetalinger av lønn, så droppet vi det. Var litt for useriøst og ikke akkurat en timelønn å rope hurra for.
I tillegg kreves det veldig mye tid for å få unna lekser. Hun har tatt skolen dønn seriøst og sitter i timesvis nesten hver eneste dag. Pugger det ene faget etter det andre. Hun sitter faktisk akkurat nå å gjør lekser, fredagskveld 22:00. Ikke overraskende er det Norsken som er vanskeligst.
Nå på Videregående skole trodde jeg det ville bli litt lettere, men der tok jeg feil. Når hun får lekser som gjerne omhandler HMS (bare som ett eksempel), så må hun først oversette og lære seg fagspråket på Norsk, før hun kan lese gjennom emnet igjen for å skaffe seg en forståelse av selve faget/emnet. Det går fint, men det tar tid.
Hun har karakter 5-6 i de fleste fag utenom Norsk og Engelsk, så noe får hun igjen for alt arbeidet. Får satse på at det holder til å komme videre på de linjene hun ønsker og til slutt få en brukbar jobb.

Jeg er litt nysgjerrig på hva andre Thai-damer jobber med når de kommer til Norge. Havner de fleste på hotell som stuepike eller som vaskehjelp, eller er det flere her som har tatt utdannelse i Norge?
Noen er gjerne så heldig (eller smart) at de traff en dame med skikkelig utdannelse i Thailand. Holder det i så fall når hun søker på lignende jobber i Norge?
Hva skolebakgrunn har din Thai-dame?


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments