Har hørt at det er kommet nye regler fra Thailand…


Arild Aase 6:01am Sep 18
Har hørt at det er kommet nye regler fra Thailand vedr pass fra 22. august 2016. D.v.s. at hvis en Thai søker om norsk pass/statsborgerskap så vil de miste sitt Thai pass/statsborgerskap. Noen som vet om dette er riktig? Ønsker ikke svar fra de som tror eller mener, kun fra de som vet. 🙂

Morten Aasheim 8:22am Sep 18
Har du kilde? Siste vedlegg / endring på loven om statsborgerskap ble gjort i 2012.
En Thai som søker annet statsborgerskap kan søke om å oppgi sitt Thai statsborgerskap, dersom vedkommende har frivillig inngått en annen statsborgerskap. Staten kan ikke ta ifra Thaier sitt eget statsborgerskap.

Terje Kristoffersen 8:23am Sep 18
Morten Aasheim har rett. Kan ikkje miste sitt thaipass. Gjerne få kilde.

Helge Jakob Samskott 8:24am Sep 18
Kjenner flere, og kona har 2 pass. Har ikke vært noe krav om å levere thaipasset, så dette kan ikke stemme.

Terje Kristoffersen 8:25am Sep 18
Dottera mi har to pass. Er sikker på at du er missinformert.

Arild Aase 9:13am Sep 18
Dette berører ikke de som har fått dette før 22.08.2016. Nå skal Thailandske konsulen ha et møte her i Bergen 01.10.2016 så da får vi et riktig svar på dette. Håper det er noen missforståelser med dette. Vi skal på UDI 05.10.2016 så hvis dette stemmer kanselerer vi hele greien.

Trond Bellika 9:32am Sep 18
Hva er meningen med 2 pass/statsborgerskap ? Jeg har en sønn som er født og oppvokst i Danmark føler seg Norsk/Dansk men er KUN Dansk statsborger for det er der han hører til og er vokst opp så jeg ser den,men jeg kan ikke forstå hvorfor man behøver 2 statsborgerskap andet enn økonomiske grunner.
Jan kan ikke se hvordan/hvorfor man kan være statsborger i f.eks Thailand og Norge på samme tid uten at man har norsk/thai foreldre, hvorfor søke nytt statsborgerskap hvis man også vil beholde sitt gamle statsborgerskap? Min mening er at man IKKE kan har 2 statsborgerskap og med det mener jeg at hvis du søker NYTT statsborgerskap skal/må man fraskrive seg sitt gamle statsborgerskap.
Hvordan ville det vært hvis jeg var thai og giftet meg med en Nordmann og flyttet til Norge og etter en tid ville jeg bli Norsk statsborger for det var i det nye land jeg ville bli,men jeg ville ikke at jeg skulle miste mitt thai pass og alle rettigheter for en thai i Thailand for i tilfelle jeg gikk fra min kone og ville flytte tilbake til mitt hjemland så ville jeg være sikker på at jeg var thai og ikke bare en farang med thai lookalike, så NEI til 2 statsborgerskap hvis man ikke ikke har 2 foreldre fra forskjellige land.

Trond Bellika 9:58am Sep 18
Nei riktig økonomi men hvis man vil være norsk så må/skal man miste rettigheter i sitt gamle land for vil man være norsk så må man velge, kan jo ikke få i pose og sekk

Terje Kristoffersen 10:10am Sep 18
Morten Aasheim har rett. Og eg veit også sidan min dotter har begge statsborgarskap. Thailand gir ikkje frå sg statsborgarskap. Norge har godtatt dette og gir dei to statsborgarskap.

Johnny Dahl 10:37am Sep 18
Selv om jeg ikke vet, så vil de aldri miste sitt Thailandske statsborgerskap. Er så sikker, at jeg tar utfordringen på veddemål, om det trengs. Ligger ingen bakgrunn til noe, for og gjennomføre det. Hva skulle være formålet ? Ingenting og tjene på å frata de statsborgerskapet !!!

Aksel Olsen 10:52am Sep 18
http://www.thaiguiden.no/visum/statsborgerskap/

Didrik Cappelen 6:48pm Sep 18
Jeg tror trådstarter her blander kortene noe voldsom. Tidligre godtok ikke norske myndigheter dobbelt statsborgerskap. Denne praksis protesterte thailandske med begrunnelse at norske myndigheter ikke kunne kreve at en Thai skulle gi fra seg sitt statsborgerskap. En gang Thai alltid Thai. Som konsikvens av dette endret norske myndgheter på dette og man fikk mulighet til dobbelt statsborgerskap. Det har ikke kommet noen indikasjon på at thailanske myndigheter har tenkt å forandre på dette. Hvis man kjenner til Thai tenkesett og kultur vil man fort innse hvor utenklig dette vil være for thailandske myndeheter å gjøre noe slik.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments