Forloveden har nok engang vært på langtur til te…


Eivind Trømborg 3:42pm Oct 26
Forloveden har nok engang vært på langtur til tempel i Thailand. Bilen deres streiket, og tok hele dagen. Jeg spurte igjen, hvorfor hun måtte reise så langt, da de har tempel omtrent tvers over veien. Forklaringen igjen, er at de må takke i det samme tempelet hvor de har bedt om noe. For meg virker dette litt rart. Noen som vet mye om Thai kultur, som kan opplyse meg litt om dette? 🙂

Tore Tangerud 3:59pm Oct 26
Normalt sier kona

Svenn Roger Johansen 3:59pm Oct 26
Må visst være sånn Eivind. Spurte flere av jentene om dette nå. Ikke til å misforstå.Må tilbake for å takke der hun ba om noe

Tore Tangerud 4:01pm Oct 26
Kona skylder og reise tilbake til tempelet for å takke.Da vi ble gift etter det tempel besøket ?.å jeg må hvist bli med?

Stian Tomlinson 4:03pm Oct 26
samme her kona mi reiser og litt langt for å gå tempel hun vil til istedenfor der nærmeste 🙂 er vel bare sånn det er 🙂

Eivind Trømborg 4:05pm Oct 26
Spurte henne, om hun da ba om noe for eksempel i et tempel i Kina, så måtte man tilbake dit? Men nei, gjelder kun i Thailand.

Svein Øivind Dahlseng 4:10pm Oct 26
Så til ettertanke, neste gang du drar kjæringa inn i et tempel langt unna, be henne kun om å ønske at du vinner i lotto. For da kan man ta seg en tur til.

Kai Saxsæter 4:17pm Oct 26
Hu hadde sikkert en elsker borte i der da vettu

Øystein Konglevoll 4:27pm Oct 26
Thaierne liker også å dra på tur. Neste gang hun drar på tur, sier du til henne. Alt i orden. Jeg drar til ,sjømannskirken i Pattaya

Eivind Trømborg 4:29pm Oct 26
Øystein: Den første turen tok hun buss fra Udon Thani til Phucket og retur, 40 timer i buss for 1 time i tempelet. SÅ moro er det ikke å kjøre buss i Thailand.

Tryggve Johansen 4:37pm Oct 26
Utroskap er ikke bra.

Geir Lauve 4:53pm Oct 26
Noen thaier er veldig overtroiske. 😉

Snorre Bye 5:22pm Oct 26
Har meldt meg ut av alt som har med "religion" å gjøre, bare betrakter på lang avstand. Men er et medmenneske, tollerant og respektfull for de fredelige religioner, men hvem er de???

Hans Petter Hansen 5:42pm Oct 26
Likær å reise dah seh 🙂

Eivind Trømborg 6:14pm Oct 26
Jeg trodde dette var et Thai forum, og ikke et forum for gretne falanger som gikk i fella i fylla i Pattaya.

Reidar Bjerkeli 6:34pm Oct 26
Forumet er rett, men det ser ut som om du ikke ønsker å vite alle mulige svar på spørsmålet. Jeg kjenner noe til thai-kulturen, men har aldri hørt om dette med å takke i samme tempel før. Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke er noen som praktiserer dette. Men hvorfor må hun "nok en gang" tilbake til dette templet for å takke? Thai-kultur er så mangt, blant annet er det mange thai-damer som har en thai-mann i tillegg til en farang. Enten du liker det eller ikke. Jeg skjønner også at dette er ei jente fra Udon som har jobbet i Phuket. Kanskje du burde bli med henne neste gang?

Sverre Ragnar Lund Kvernvik 7:18pm Oct 26
Er det ikke bare å respektere og godta deres kultur da? Eller holde seg hjemme i Norge hvis det er så forbannet vanskelig!!!

Hans Haugli 7:52pm Oct 26
Jeg er gift i Thailand og er med min kone når hun drar til templer men hun har aldri nevnt noe om dette.

Tore Sandvik 9:01pm Oct 26
Har vel litt med bursdag og år du er født,mitt tempel er i chiang mai?DOI sutep?

Roar Husby 10:40pm Oct 26
Hun har nok litt hjemlengsel ja… familie sikkert. Greit med en hvit løgn da.

Dag-Vidar Sigvartson 10:42pm Oct 26
Ja normalt.Kona må reise til helt Nord i Thailand (fra Bangkok) .Hun ba om noe og fikk det.Nå skylder hun en takk til templet.Bangkok – Chang Mai for å takke.

Ole Henie 10:44pm Oct 26
Har ikke hørt om det før. Men det behøver ikke være løgn for det. Hvis du føler tvil, prat om det. Respekt er viktig begge veier.?

Kurt Huseth 10:46pm Oct 26
Da skal jeg be om noe i et tempel i Thailand,og sørge for at eg får det? For da må eg reise ned til Thailand for å takke ???

Bjørn Jensen 10:50pm Oct 26
Tok en prat med fruen.hun hadde ikke hørt om dette,men det behøver jo ikke og bety at det praktiseres likt rundt om i landet

Dag-Vidar Sigvartson 10:57pm Oct 26
Grunn er at akkurat det templet har en munk som har "krefter" .Han må gis en gave.Og videre må dem takke face to face.Videre ønskes ofte at dem velsigner det som dem ba om tidligere.

Rose By Enstad 11:08pm Oct 26
Dette er en gammel kultur å takke der man har bedt, det er i respekt til den munken eller akkurat dette templet at man drar tilbake . En annen parallell er at i Norge er det mange som ønsker å bruke den kirken som deres familie har brukt gjennom generasjoner ved store begivenheter som dåp, bryllup osv. Respekt går begge veier.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x