Dykkerkurs i Thailand

Slik dykker du trygt i Thailand Dykkerkurs i Thailand

Mange som reiser til Thailand har kanskje en drøm om å prøve å dykke etter å ha sett bilder av det krystallklare vannet. Men så er de litt usikre på hva som egentlig skal til for å komme under overflaten for å hilse på Nemo og vennene hans. Er det slik at man må ha et dykkekurs for å gjøre det, og i tilfelle, hvilket dykkerkurs må man ha?

Nedenfor følger det en liten oversikt over nettopp dette. Oversikten er basert på PADI sine kurs men da de fleste treningsorganisasjonene for dykkingen fungerer ganske likt så kan den delvis overføres til SSI, CMAS og andre.

Vi starter med å se på en grafisk oversikt over hvordan dykketreningen er lagt opp. Det hjelper for å kunne se hvordan det hele fungerer og hvilke sted man kan følge:

dive chart Dykkerkurs i Thailand

Discover Scuba Diving

Dette er egentlig ikke et dykkerkurs, men mer et dykkeprogram. Det betyr at man ikke får noe kursbevis eller dykkersertifikat etter å ha prøvd dette programmet. Det man får er en innsikt i hvordan det er å dykke uten at man behøver å gå gjennom et kursopplegg på forhånd. Noe som passer godt for de som ikke vil ofre så mye tid av ferien på å prøve å dykke, eller de som ikke er helt sikre enda på at dykking passer for de.

En liten advarsel – det er svært få personer som ikke elsker denne opplevelsen. Mest sannsynlig vil din neste tanke være fokusert på å finne nærmeste dykkerkurs og lære mer.

Programmet er for personer fra 10 år og oppover. Man begynner dagen med å møte opp på dykkesenteret hvor man finner dykkerutstyr som passer. Så går man gjennom teori som tar fra 30 til 60 minutter for å lære det elementære om dykketeori. Neste steg er det morsomste, da hopper man i vannet med sin dykkeinstruktør og gjør noen få øvelser. De kan være utfordrende men er også veldig morsomme og de aller fleste av oss klarer de helt fint. Så begynner dykkeopplevelsen som kan vare i alt fra 20 til 60 minutter, alt etter hvor stort luftforbruk du har. Man går ned til en maksimal dybde på 12 meter, det er ikke slik at man må ned på den dybden men det er den maksimale dybden man har lov til å dykke til i dette programmet.

Når man er kommet opp fra sitt første dykk så er man i noen tilfeller ferdige med programmet, mens i andre tilfeller har man et dykk igjen da dykkerskolen har inkludert to dykk i dette dykkeprogrammet. Etter at man er ferdig reiser man tilbake til dykkerskolen hvor man får et lite programbevis som viser at man har foretatt dette prøvedykket. Ikke kast det, da mange dykkerskoler vil gi en liten rabatt om man viser det frem om man tar et dykkerkurs i løpet av de neste 12 månedene.

Scuba Diver

Vil man ha et dykkersertifikat så er man nå på det første nivået av dykkerkurs hvor et slikt utstedes. For de aller fleste tar det 2 dager med teori, bassengøvelser og dykking i åpent hav for å gjennomføre dette dykkerkurset. Man gjennomfører som regel dette dykkerkurset i en gruppe sammen med en dykkeinstruktør. I løpet av dykkerkurset vil man lære å dykke og ikke minst å dykke på en trygg måte.

Første dag begynner ofte med en halv dag hvor man gjennomfører tre til fire timer med teoriundervisning. Denne undervisningen er lagt opp på en veldig spennende måte med flotte videoer og en god tilhørende bok. Man kan få både videoen og boken på flere språk, undersøk med dykkerskolen du vil benytte hvilke språk de tilbyr. Det beste er om man leser boken på forhånd, det er en lettlest bok så det bør gå greit, slik at når man har sett videoene så kan man fylle ut svarene på noen enkle spørsmål forholdsvis raskt. Deretter ser man gjennom svarene sammen med sin dykkeinstruktør for å forsikre seg om at man har forstått oppgavene riktig.

Etter at teoriundervisningen er unnagjort så tar man turen til et basseng eller en strand med bassenglignende forhold for å gjøre noen spennende øvelser. Det er nødvendig at man gjør disse øvelsene slik at man vet hvordan man skal handle om noe uforutsett skulle hende mens man dykker. Øvelsene man trener på gjør at man føler seg mye sikrere under vann og selvtilliten ved å være under vann øker. I de fleste tilfellene vil det ta mellom 3 og timer å gjøre disse øvelsene. Da er man ferdig med den første dagen.

Neste dag gjenstår det man kom til dykkerkurset for å gjøre, å dykke. Man dykker da ofte enten fra en båt eller fra en strand. Felles for begge delene er at man får en helt uforglemmelig opplevelse. Etterhvert kommer man kanskje til dypet på 12 meter som man maksimalt har lov til å dykke til ved denne dykkesertifiseringen. Man foretar to dykk hvor det ikke er noen øvelser på det første dykket, mens man gjentar noen av øvelsene man gjorde i bassengdykket dagen før på det andre dykket.

Når man er ferdig med dykkene denne dagen så reiser man tilbake til dykkerskolen hvor man får sitt dykkersertifikat. Det man får der er bare midlertidig, det varige sertifikatet får man tilsendt i posten fra 3 til 8 uker senere.

Det kan nevnes at teorien, bassengøvelsene og dykkene på havet man gjør i dette kurset er de samme man gjør i det neste kurset. Så om man har tatt dette kurset og ønsker å gå videre så kan man gjøre det helt enkelt å gjøre en oppgradering!


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments