Dette er et av Thailands mindre positive sider. Bi…


Frank Edvin Johansen 9:32am May 31
Dette er et av Thailands mindre positive sider. Bildet viser inngangen til tårnet i Mukdahan hvor man betaler for heisen opp til toppen. Før var det samme prisen på 20 baht for alle. Noe som har vært en av grunnene til at jeg trives så godt i denne delen av landet. Men nå ser det ut til at dem på forskjellige steder i Isaan også der begynner å vise sitt "sanne ansikt". Dette er en stor skam for landet og er veldig negativt for turistindustrien. Det å begrunne dette med at vi utlendinger er "så rike" er ikke holdbart. For dette er i bunn og grunn ren rasisme. Hadde det vært toaletter for thai og toaletter for utlendinger på flyplassen i Bangkok så tror jeg nok turistene hadde "skreket opp".

Roy Svendsen 9:44am May 31
For 10 år siden når jeg var i området med ungene og ex. Måtte jeg betale turist pris mens ungene slapp unna med thai pris. Dette var inn i en en park med foss mm. Forskjellen på skiltene var at thai prisene var også tallene skrevet med thai tegn så det var vanskligere å se.

Med tanke på hvordan en del står på klosett okket i asia kunne jeg foretrukket 2 sett med toaletter 😉


Frank Edvin Johansen 9:51am May 31
Jeg besøker ikke steder hvor jeg vet at det finnes dette 2-pris systemet. Men jeg ønsket å besøke Phimai utenfor Korat og tok en sjangs på å dra dit for det lå tross alt i Isaan. Men den gang ei. Det var 100 baht for utlendinger og 25 baht for thai. Det var så sjokkerende å lese skiltet at jeg reagerte helt spontant med å "skjelle ut" kvinnen bak disken. Ved siden av sto det 2 politimenn og dem sa ikke et ord.

Ivar Mundal 9:52am May 31
Ja det skulle tatt seg ut om jeg tok dobbel pris for Thaien i restaurangen. Hadde nok ikke gått mange timene før jeg ble bura inne for rasisme. Hadde jaggu vert artig å prøve en dag.

Frank Edvin Johansen 9:54am May 31
Dette er et skilt jeg hadde utenfor mitt forige hus som svar på "tiltale".

Jørn Henrik Lagaard 10:03am May 31
Det er vel bare snakk om å ta vare på sine egene, som gjelder for hele det thailandske sammfunnet. Det er et innstinkt hos alle mennesker, akkurat som å sørge for sin egen familie først. Jeg synes vi heller skulle lære av thaiene. De lever ihvertfall godt med sin proteksjonistiske politikk

Gjermund Fagersand 10:19am May 31
Samme med akvariet i nong khai.

Frank Edvin Johansen 10:19am May 31
Er det noen som utlendinger som i det hele tatt reagerer på at dem må betale 200 baht for å oppholde seg i et naturreservat.

Kong Dani 10:20am May 31
Hadde vært mer rettferdig med 50 for alle, men det hadde vel egentlig bare betydd at du måtte punge ut med 100 om du har konen din med. Er det egentlig ikke bare bra for deg at du ikke trenger betale full pris for konen din?

Arne Robert Johansen 10:23am May 31
Når en er gjest i ett land, noe vi er uansett om vi bor der, så bør en bare innfinne seg i slike ting. Finnes større problemer i verden enn dette. Hvis en ikke vil betale, så la vær å gå/reise dit. Hva tror dere ett hotel rom i Geiranger koster når det er cruise båt sesong, og når det er utenfor sesong?

Alex Daland 10:24am May 31
Jeg er ikke enig i at dette er rasisme, er du thai, bor i landet og dermed betaler skatt til landet er det ingen rettighet for besøkende og få samme fordeler.

Kong Dani 10:25am May 31
Samme toprising på diskotekene i Pattaya. Men det er helt greit?

Ivar Mundal 10:25am May 31
Tror ikke noe på at om du betaler skatt gjør noen forskjell. Men det kan de jo svare på de som betaler skatt til Th.

Rune Einrem 10:40am May 31
Skal vist slippe å betale farlang pris hvis man har rosa ID kort

Sture Ellingsen 10:47am May 31
De vet å ta vare på sine egne, det kan man dessverre ikke si om Norge…

Arne Robert Johansen 10:53am May 31
Hvis dette er irriterende og en plage, så finnes det råd: Reis hjem.

Rune Einrem 10:57am May 31
Betaler heller ikke farlang pris ,går heller å tar meg en øl mens resten av familien kan gå

Sture Ellingsen 11:14am May 31
Er det noe jeg øsnker å se, så betaler jeg billetten, akkurat som hjemme

Sture Ellingsen 11:26am May 31
Vel, det betyr ingen ting for meg. Det er mye annet jeg kunne tenke meg å endre på sånn "lokalt", blant anna mathygiene og orden og ryddighet, men det har vist seg at "misjonering" i Thailand betyr akkurat like mye som vann på gåsa, så jeg har slutta….

Frank Hansen 11:33am May 31
Jeg er uenig i at dette fenomenet kan kategoriseres som rasisme og/eller nasjonalisme slik disse begrepene er definert de fleste steder. Det er snarere i grenseområdet mellom ignoranse og grådighet. Slik jeg ser det i skrivende stund.

Er samme opplegget i India. En indisk kompis kjeftet vakta på et museum huden full for at de tredoblet inngangen på min billett. Han synes det var flaut. Det er noen få, altså de som håver inn, som tyr til denne forskjellsbehandlingen og ikke noe som nødvendigvis reflekterer holdningen til et helt folk.


Kong Dani 11:35am May 31
Er dere så prinsippfaste at dere heller ville betalt opp til det tidobbelte for konene deres?

Frank Edvin Johansen 11:47am May 31
Et meget interessant spørsmål. Hvor går grensen som ville fått dem til å reagere. Som jeg skrev så tror jeg muligheten er stor for man kommer til punktet hvor "nok er nok". Mitt punkt er når jeg ser skiltet i lobbyen til tårnet i Mukdahan.

Tony Pagh 11:48am May 31
Måste svida för Lao folket att betala mer än thai då dom har bra mycket lägre inkomst?.

Frank Edvin Johansen 11:54am May 31
Jeg har møtt thaier med kinesisk opphav som har vært irriterte over at dem har blitt forsøkt avkrevd "farlangpris". He-he.

Arvid Tåkeheimen 12:33pm May 31
Som oftest holder det å vise mitt thai førerkort, så får jeg thai pris. Sist i Tiger Zoo

Arvid Tåkeheimen 12:36pm May 31
Og en gang gikk jeg gratis p akvariet i Ban Phe da jeg er over 60

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments