Det spennende vrakdykket på King Cruiser

Cirka midt mellom Phuket og øyene Phi Phi Islands ligger den tidligere passasjerferjen King Cruiser. Den ble benyttet til å frakte folk og kjøretøy mellom nettopp Phuket og Phi Phi Islands før den gikk på Anemone Reef og begynte å ta inn vann slik at den gikk ned cirka en kilometer lengre borte.

Vrakdykking Thailand Det spennende vrakdykket på King Cruiser
Det verserer mange historier om hvorfor denne passasjerferja egentlig gikk ned. Dette da ferja gikk ned på en fin dag, Anemone Reef hadde vært merket av på sjøkart lenge før den gikk ned og ikke minst så endret ferja kurs i forhold til den kursen som normalt ble holdt. Mange mente det var forsikringssvindel som lå bak det hele, og det mente tydeligvis politiet også da kapteinen havnet i fengsel. Det gikk heldigvis veldig greit med alle passasjerene da alle ble reddet ombord i andre båter og ingen derfor omkom.
Når man kommer til dykkestedet så er det et tau som leder fra overflaten og ned til det øverste dekket som er beliggende 13 til 14 meter under havflaten. Derfra kan man dykke ned til man når sanden som ligger på rundt 30 meter om man er kvalifisert til det. Selve vraket er veldig flott og se og man kan også finne et godt dyreliv i nærheten og på vraket. Da vraket ligger i åpen sjø kan det være veldig sterke strømmer der, og grunnet dypet er det vanlig med relativt korte dykketider. Siktbarheten er mellom ett par meter og opp til kanskje rundt 20 meter på det aller beste. Det kan ellers nevnes at de fleste dykkerskolene ikke lenger tillater at man penetrerer vraket da det er i for dårlig stand til det slik at skader kan oppstå.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x