Det er mye snakk om hvor viktig det er å få tak …


Sigur Syvertsen 8:06pm Oct 18
Det er mye snakk om hvor viktig det er å få tak i alskens farangmat, og hvor en skal gjøre det.
Jeg lurer på i hvor stor grad vi nordmenn setter pris på å spise thaimat – hvor sterkt krydret vi tåler den, og hva er hver manns tegn på at dette var hakket for sterkt, og hvordan vi reagerer.
Min spesielle reaksjon når det er pet mak maak å begynne og hikke.
Ikke noe morsomt i en restaurant.
Men tror ennå at jeg ikke har fått så sterk mat at jeg har måtte la den bli stående.

Raymond D. Hansen 8:11pm Oct 18
En gang jeg spiste sterkere mat enn fruens. Var "lam" i ansiktet i 10 min.

Er det lenge mellom et sterkt måltid, da blir det hikke


Terje Sørlie 8:12pm Oct 18
Jeg okså begynner å hikke da er det akurat sterkt nok

Sigur Syvertsen 8:17pm Oct 18
Ja, det ligger en grense der som kan overvinnes – men er det alt for sterkt blir jeg sittende å hikke hele tiden, og snørr og tårer renner. Det kan være litt pinlig….:)

Sigur Syvertsen 8:22pm Oct 18
Trøsten er at chili er sunt å spise – og er egentlig ikke skadelig for magen.

Svein Ole Klemetsen 8:38pm Oct 18
Første gang æ bestilte Tom yum gung. Var helt forferdelig. Tunga holdt på å svi av føltes det som. Men nu er det favoritten.

Svein Leon Pedersen 8:45pm Oct 18
Har aldri forstått gleden av å spise serk mat. Det bare brenner og alt blir smakløst. Syntes ikke noe særlig om thaimat. Takke meg til italiensk mat, uten tvil verdens beste med mye smak og ingen brenning.

Eirik Lambert Liland Jenssen 8:49pm Oct 18
æ spis nok ca pasib pasib thai farang mat i perioden æ e der… prøver stadig noe nytt.noe er jævlig sterk,men det blir man vant med 🙂 thaimat er bare helt fantastisk nydelig

Kjetil Farstad 8:50pm Oct 18
Hakket for sterkt hvis jeg uler som en ulv i måneskinn når jeg går på do.

Morten Lea Andreassen 8:54pm Oct 18
hadde noe jungle curry som jeg bare klarte spise halvparten av men til gjengjeld fikk jeg bekreftet at jeg levde ?

Kenneth Tvedt 9:09pm Oct 18
Legg merke til at Thaier spiser med mer åpen munn, de putter maten lengre bak før de tygger den, dette bla fordi de unngår leppene og fremste del av tungen, på den måten er det lettere å spise sterkt krydret mat. Selv spiser og tåler jeg det meste av Isan mat og Thai mat, men må innrømme at etter 3-4 måneder i Smilets land, så er det godt med litt ‘pomfri’ og en liten biff…

Jørg-Kåre Bjørsvik 9:29pm Oct 18
Jeg har sett gamle thai kjerringer spise så svetten, tårene, og nesa renner. Men de påstår at det var godt. Jeg spiser selv meget sterk mat i Thailand. Dessverre så tror de ikke alltid på meg, så jeg får en mildere utgave av maten. Dette er spesielt merkbart i Hua Hin. Det irriterer meg litt, men jeg pøser på med litt pik, så da jevner det litt. Men jeg må innrømme at etter noen dager kan jeg få lyst på litt mer vestlig mat. Spesielt kanskje fordi vi ikke er helt på linje med ris. (tror jeg). Det virker som om poteter,og/eller noen brødskiver ved siden av, metter lenger. Men jeg er virkelig glad i thai mat, og spiser dette mest når jeg er i Thailand.

Morten Tollefsen 9:39pm Oct 18
Spiser alt, når det er for sterkt får jeg hikke hehe, forferdelig og til alle thaiers fornøyelse

Paul Strand 9:54pm Oct 18
Ble rådet til å spise mild chili i noen uker, så venner ganen seg til chilien. Chilien svir egentlig ikke, men den lurer ganen til å tro at du har spist noe veldig veldig varmt/sterkt. Jeg har prøvd dette og kan bekrefte at jeg spiser svært sterk chili etter noen uker med mild chili.

Svein Egil Kingestad 10:04pm Oct 18
Jeg har lært meg til å bruke chili i maten, men forstår ikke helt poenget med å ha maten så sterk at man hikker etc. skal jo nyte maten, ikke pines 🙂

Harald Vesterheim 10:05pm Oct 18
Hva spiser Thaier stort sett i Norge (Byområder)? Jo Thai mat eller annen Sørøst Asiatisk mat. Så det er ikke bare faranger som vil ha litt hjemlig mat.

Leif Aase 1:06am Oct 19
Bare jeg ikke for brunost og prim så sklir alt ned med god smak i kjeften min men ikke slanger, rotter osv men det sitter i skallen.
Jeg har enda ikke møtt en Thai som spiser sterkere thai mat en det jeg selv kan spise men samtidig så smaker ferskt brød uten noen ting på også så jeg er vel ikke helt av den normale sorten da det smaker både med og uten krydder

Trond Erik Fredriksen 1:22am Oct 19
Spiser ThamSum Isaan style(pappaya salat) OG den som serveres til land arbeidere under rissetting, der de ikke skjekker anntall chilli men har EN gang blitt servert en porsjon jeg ikke klarte og spise og det var i Thai restauranten i avg hallen pa Donmuang. Bestiller May pet, men den salaten som ble servert var brannfarlig. Etter to tre munnfuller begynte jeg og lure pa om jeg skulle reise med flyet eller reise til nermeste sykehus for pumping.

Kyrre Kvæl 3:18am Oct 19
har nu bodd her i 4år,går mest i torsk,laks,svinekjøtt,lammekjøtt og oksekjøtt,spiser lite thaimat,den er litt for sterk for meg:-)

Sigur Syvertsen 3:27am Oct 19
Fikk en gang ukokt pasta fra Isan en skulle blande i maten – var jo skikkelig godt, men ble bokstavlig talt dritsjuk av alle bakteriene som hadde godgjordt seg i det ukokte tilbehøret.

Per Spangebu 3:29am Oct 19
Det r vel ikke noe mål i seg selv å drepe smaksløkene, fordi om thaiene gjør det? 🙂

Lars Opstad 3:34am Oct 19
80 % thai mat

Arne Robert Johansen 3:46am Oct 19
Hvis en reiser til Thailand for å spise brød med brunost eller forikål, så bør en holde seg hjemme. En del av reisens opplevelse, er å spise den lokale maten. Dessuten så har Thaiene ferskere varer enn i Norge, samt ett mye vidt spekter av mat, grønnsaker og frukt enn i Norge.

Per Spangebu 3:48am Oct 19
Hehe…har bodd her i 15 år nå, brunosten blir bare bedre og bedre! 😉

Didrik Cappelen 3:52am Oct 19
Stærkhet i maten er noe man kan vende seg til. For min del spiser for det meste like stærkt som thaiene selv. Jeg er glad i Thai mat, men etter lengre opphold i Thailand savner jeg europesk mat.

Trond Erik Fredriksen 3:54am Oct 19
Fikk den der da jeg var pa transiit overnatting i Moscwa. Kyllingen var ikke ferdig inn til beinet og jeg leverte den tilbake. Den ble tatt med av servitor og kom opp pa rommet igjen ca 15 min senere. Fikk spist ferdig og sa smalt det i magan. Fikk tak i rombetjeningen og fikk spurt om hva de hadde gjort med kjyllingen, jo de hadde varman opp pa nytt i MICRON. Hadde jeg fatt tak i den kokken hadde jeg driti i gulag og hele skiten og kallkvert fyren pa stedet. Heldigvis hadde gamle mor resept belagte mavemedisiner i veska. Det var sisste tur med Aeroflot og Russland.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x