Denne krabaten ruslet rundt midt inne i borettslag…


Steinar Kleven 3:54am Jan 5
Denne krabaten ruslet rundt midt inne i borettslaget. En varan, den er ikke farlig for mennesker og lever av fisk og andre smådyr. Kan bli opptil 3 meter lang.

Jam Myrstad 3:59am Jan 5
trudde spyttet til de var farlig

Arne Olsen 4:31am Jan 5
Generelt ikke farlig nei, men blir du bitt av en slik så er det ille da dette dyret har mest bakterier I munnen og I spytte. Blir en person for nærgående så kan den angripe og den er rask, raskere en hva folke flest tror, har selv sett den løpe etter folk så ta det pent når du ser en slik og ikke gå for nærme .

Atle Grodås Nyhammer 5:45am Jan 5
No er det vel komodovarnanen som kan bli så stor, og den lever etter det eg har forstått kun på øya Komodo. Den arten som lever i f.eks. Thailand, kan nok ikkje bli så stor.

Atle Grodås Nyhammer 5:47am Jan 5
Eit kjapt søk på Wikipedia ga følgande resultat:

"Komodovaran er verdens største nålevende øgleart. Dyrene blir vanligvis 2–3 meter lange. I naturen blir voksne dyr ca. 70 kg tunge, mens dyr i fangenskap ofte veier mer. Det lengste bekreftede ville eksemplaret var 3,13 meter langt, og veide 166 kg, inkludert ufordøyd mat.

Komodovaraner er åtseletere. Det ble tidligere antatt at komodovaranen ikke var giftig, men ny forskning (University of Melbourne, Australia, 2009) viser at komodovaranen produserer gift i kjertler i underkjeven.[1] Etter å ha fjernet giftkjertlene på en dødssyk komodovaran i den zoologiske hage i Singapore fant forskere en cocktail av gifter som blant annet vil fremkalle kraftig fall i blodtrykk hos offeret og anti-koagulerende stoffer. Komodovaranen har ikke gifttenner, men biter og river i offeret slik at giften trenger inn i åpne sår i huden.

Komodovaranen jakter med ved å ligge i bakholdsangrep, løpe fram i 20 km/t, og bite byttet, for deretter å vente til byttet dør av ettervirkningene av bittet.

Komodovaranen har en luktesans som utrangerer enhver respektert hunderases evner på området. Den er ikke redd for mennesker, da den kun finnes i et svært begrenset område, 2 små asiatiske øyer, der den har levd uten kontakt eller innvirkning fra mennesker.

Komodovaraner ble oppdaget av vestlige forskere i 1910. Deres store størrelse og fryktløse rykte, gjorde dem til populære dyr til zoologiske hager. Deres habitater er berørt av menneskelig aktivitet, og de er listet som sårbar av IUCN. De er beskyttet under indonesisk lov, og en nasjonalpark, Komodo National Park, ble opprettet for å sikre bestanden."


Anne Grete Kittelsen 6:09am Jan 5
De er veldig stilige….?

Steinar Kleven 6:10am Jan 5
Det er to typer varaner i Thailand. Bengalvaran og Båndvaran. Sistnevnte kan bli opptil 3 meter lang, men det er nok riktig som Atle skriver at de fleste av begge typer sjelden blir lengre enn 1.5 meter. De jeg har sett har vært i utkanten av Bkk, Bang Pli, på grunn av sumpområde. Jeg har sett en som gikk rolig over motorveien, og den var ikke langt unna 3 meter. Jeg har sett begge sortene, båndvaranen er den eneste av sortene som klatrer og jeg så en tass oppi et tre denne også midt mellom bygningene.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments