Da ser det ut som dette kommer for alvor.


Eirik Johannesen 5:58am Aug 9
Da ser det ut som dette kommer for alvor.

Phrao Dag 6:08am Aug 9
Hva med å registrere tlf på dama?

Thomas Andreassen 6:14am Aug 9
Skjønner ikke hva mange er så bekymret for? Noen sier bare at de er i mot, andre frihet eller ikke liker å bli styrt/kobtrollert. Gjør man ingenting galt kan man leve som man alltid har gjort 🙂

Roger Marcussen 6:26am Aug 9
Så lenge man følger lover å regler, så er vel ikke dette noe problem. Dei jan også finne oss i Norge om dei ønsker 🙂

Phrao Dag 6:33am Aug 9
Men er jo ikke så lett å følge alle regler. Som den med at om man skal oppholde seg mer enn 24 timer et annet sted, så skal immigrasjon vite om det. Besøke en venn å velger å overnatte, å plutselig ha gjort noe ulovlig.

Bjørn Tipsit Larsen 6:36am Aug 9
Om man har så mye imot eller er så redd for sporing pga sim kortet, ja da har ikke de personene "rent mel i posen" og kan med rette bare utvises fra Thailand.

Aage Ellingsen 6:37am Aug 9
Eller hvorfor tru på alt av slike artikkler, bare tøv og tull.

Eirik Johannesen 6:40am Aug 9
Ser at det norske politiske korrekte har begynt å vaske bort det som engang kaltest frihet, privatliv og ytringsfriheten hos mange nordmenn. Når man synes det er helt greit å bli overvåket døgnet rundt så er det noe galt med folket.

Arne Lode 6:42am Aug 9
Lever man i et fritt samfunn skal man kunne bevege seg rundt omkring uten å bli "forfulgt"…samme hvor i verden man befinner seg. Har man Urent mel i posen er det en helt annen sak. Det er en uting å kontrollere alle bevegelser man gjør. Det holeste argumentet jeg hører er de som sier "har man ikke gjort noe galt så har man heller ingeting å frykte". Jeg kunne ikke vært mer uenig. Vi lovlydige borgere blir allerede "forfulgt" nok som vi gjør i dagens samfunn.
Kom til å tenke på en ting og noe som jeg har hørt. Blackberry telefoner skal visst nok ikke la seg trace, eller var det kanskje avlytte. Er ikke helt sikker. Men mener å huske at det har vært litt støy rundt i statene på grunn av dette. Så kanskje løsningen er å skaffe seg en Blackberry telefon 🙂

Kjell Nygaard 6:58am Aug 9
Det går jo an å slå av telefonen av og til. Med tanke på 24 timers regelen

Johnny Dahl 7:17am Aug 9
Jaja, det får bli som det blir. Litt merkelig at de ikke gir en fullgod forklaring, på hvorfor de ønsker og gjøre dette. Det vil nok bli brukt som bekreftelse, på at man er der man sier man er. Og gjerne i forbindelse med visum etc. Har sagt i lang tid at det vil bli omveltninger i måten de ( myndighetene) oppfatter og betrakter oss, som er her på langtidsvisum. De har en agenda, som ikke favoriserer oss på en gunstig måte. Man får bare akseptere at sånn er det. Hvis ikke får man reise ut av landet, og la unger og familien klare seg så best de kan på egenhånd. Lett og sitte som Milliardærer i styre og stell, og bestemme over folket’s skjebner, når sviktende inntekter blir resultatet, til slutt. Den som lever, får se.

Arne Lode 7:25am Aug 9
Slike kontrollregimer som militærjuntaen i Thailand tydeligvis legger opp til, så må det bli noe voldsomt mye byråkrati av…?

Rune Tut 7:31am Aug 9
Da laster vi og ned pokemon og spiller landet rundt

Fritz Andre Opdal 7:54am Aug 9
Snakkes så mye om hvor stolt folkeslag thaiene er,vill ikke føle meg som en stolt nordman når man blir trukket til side å får påført en "eletkronisk fotlenke" når man entrer thailand,blir vel mer som høner i bur vi..velkommen bruk opp pengene deres her men ikke mere….

JanAlex Elvik 7:55am Aug 9
Har man ikke Satelitttelefon, så må man ha kontantkort /SIM-kort (Telefon) som kastes i deler etter bruk. ?

Harald Iversen 8:09am Aug 9
hva er nytt ? har jo vert slik lenge. man legger jo igjen spor overalt hvor man bruker telefon, bank-kort etc.

JanAlex Elvik 8:11am Aug 9
Man vil jo gjerne være alene uten at noen Absolutt må lytte. Føles veldig Ubehagelig og Inntrengende når man også blir ( lyttet)? på Privat. Det kan Umulig gå bra. No No. ???. ?????.

Harald Iversen 8:15am Aug 9
sånn litt på siden. noen som husker den gamle telefon-sentralen ? hvor man manuelt ble vidrekoblet ? da var alle samtaler "ofentlige ". man kunne også privat lytte til andres samtaler.

Jørgen Udvang 8:28am Aug 9
"Takorn said it would also help maximize the use of pre-paid phone numbers in the country. Currently numbers must go unused 90 days before they are “recycled,” but he proposed that anyone leaving the country could have their number revoked after 15 days, instead."

Ikke veldig praktisk eller gjennomtenkt spør du meg. Og holdningene bak dette er rett og slett skremmende.


Tommy Münster 8:49am Aug 9
Lure mer på om nå alle må bytte simkort. Er jo ikke så få folk som har kort fra før. Må det byttes blir det å gi faen. Da blir det wifi å messenger fremover.

Jørgen Udvang 8:56am Aug 9
Hvis de mot formodning klarer å gjennomføre dette kan det bli svært problematisk. Det er for eksempel ikke lov for utlendinger å overnatte i et privathus i en annen provins enn den man er registrert uten å rapportere til politiet. Når man vender tilbake til der man bor skal man registrere seg igjen. Med denne typen teknologi kan de finne ut hvor folk sover. Ikke det at jeg tror de klarer å gjennomføre det, men det blir et potensielt helvete for de tusenvis av utlendinger som ukependler mellom jobb i Bangkok og weekendbolig et annet sted.

Runar Wagelie 9:35am Aug 9
Det jeg lurer på er hvor lenge det går før de skjønner at de må finne på noe ang konene til farangene. Det er jo i dag bare å få en Thai til å kjøpe et sim kort for deg. Blir ikke overrasket om det kommer restriksjoner på antall sim kort thaier kan kjøpe. Hva blir det neste tenker jeg om dagen?

Flemming Tollefsen 12:00pm Aug 9
Kjempeflott, da slipper vi " sikkert " å stemple hver 90. Dag, og melde fra om vi drar noen plass. Genialt.

Thor Arne 12:19pm Aug 9
Dette gidder jeg ikke bruke energi på ..

Espen Andreassen 1:05pm Aug 9
Hvis man ser på spørsmålene om hvordan dette vil bli gjennomført, så får man kanskje et litt bedre bilde av hva dette faktisk innebærer:

* Hvor nøyaktig blir posisjonen rapportert? 10 km, 1km, 100m eller 1m?

* Gjelder dette også barn?

* Blir det pliktig å eie en mobiltelefon nå?

* Hvem samler inn informasjonen? (Statlig eller private selskap?)

* Hvem eier informasjonen?

* Hvem har tilgang på informasjonen?

* Hvordan vil sikkerheten på informasjonen være?

* Hvem blir holdt ansvarlig for misbruk av informasjonen?

* Hvem er ansvarlig for feil i informasjonen?

* Vil det øke prisen på sim-kort og/eller abonnement
`
Et slikt tiltak vil også koste mye penger for staten om det ikke blir dekt gjennom sim-kort/abonnement. Så spørsmålet for staten er om det er verdt det i forhold til hva staten får igjen, som er økt nasjonal sikkerhet på bekostning av frihet, som igjen er en grunnleggende menneskerettighet.

Dette vil føre til enda et spørsmål. Hvor mye vil dette ha og si for Thailands nasjonale sikkerhet? Skal de kontrollere at alle som kreves å bruke dette sim-kortet faktisk har det med seg til enhver tid?

Hvis dette blir gjennomført vil jeg bli svært overrasket, men hvem vet. o.O


Jørgen Udvang 1:07pm Aug 9
Det er veldig viktig å huske at man heretter ikke får lov til å begå kriminelle handlinger hvis man ikke har med seg telefon 😉

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments