Ble med ett i tvil her. Når partner skal søke vi…


Terje Moe 6:33pm Aug 18
Ble med ett i tvil her.
Når partner skal søke visum til Norge (90 dager, turist) for første gang, skal hun møte hos ambassaden eller Visa Application Centre ?
Leser på nett:
All applicants who wish to apply for a visa at the Embassy must book a prior appointment through VFS (and not the Application Portal). VFS can assist the applicant, free of charge to make an appointment at the Embassy on phone number +66 (0) 21187004.
All applicants who wish to apply for a visa at the Embassy must book a prior appointment through VFS (and not the Application Portal). VFS can assist the applicant, free of charge to make an appointment at the Embassy on phone number +66 (0) 21187004.

Slik jeg tolker dette, koster visumsøknaden da 60 EUR totalt.

Men om man IKKE går til ambassaden, men benytter VFS koster søknaden det samme (60 EUR), men i TILLEGG 800 THB til VFS.

Så spørsmålet mitt blir, er det noen åpenbar fordel å benytte VFS da?
Har nok råd til 800 THB ekstra, men spør av nysgjerrighet.

Eller er jeg helt på jordet (rismarkene) her ?


Terje Moe 6:42pm Aug 18
Jeg er kjent med det, både Visa-senteret og timeavtalene på nett. spørsmålet var:
KAN man levere til ambassaden (etter timeavtale), og er det noen fordel/ulempe med det?
(Bortsett fra at det ser ut som det blir 800THB billigere)

Espen Otto Mathisen 7:26pm Aug 18
Du må på visa center. Ambasaden gjør ingenting

Terje Moe 7:38pm Aug 18
OK, takk for svar, men jeg forklarer meg kanskje dårlig 🙂
Jeg HAR reg. søknaden på https://selfservice.udi.no/en-gb/Applications/Visa/
Jeg har gjort dette tidligere, så har ingen store utfordringer her. Men mitt mere prinsipielle spørsmål var:

***Er det noen fordel/ulempe å benytte VFS?***

Jeg vet nemlig at man KAN avtale direkte med ambassaden!
De skriver:

"It is also possible to submit visa or residence permit applications directly at the Embassy once an application has been registered on the Application Portal. Please be informed that all applicants who wish to apply for a visa or residence permit at the Embassy must book a prior appointment through the Norway Visa Application Centre (and not the Application Portal). "

Om mine engelskkunnskaper ikke er bak mål, forstår jeg det slik at man KAN levere visumsøknaden direkte, dersom man booker en avtale (gratis) gjennom VFS.


Arne Fjeldsbö 7:43pm Aug 18
Ingen fordeler ved å levere til ambassaden, visst de mottar der desverre 🙂 Det enkleste og beste etter min erfaring er å levere til Visa senteret

Terje Moe 7:50pm Aug 18
Det blir nok til det ja. For den eneste fordelen jeg klarer å finne, er at man sparer 800THB.

Espen Otto Mathisen 7:51pm Aug 18
Kan si at ambasaden nekter å ta i mot visum søknaden.

(annonser2)    thaipostno

    thaipostno