Ville dyr på Khao Kheow

Khao Kheow Open Zoo

Da Thailands første dyrehage – Dusit Zoo – vokste seg ut av garasjen på 1970-tallet, ble det behov for et større område hvor også dyrene kunne gå i mer naturlige omgivelser. Fra 1974 ble så en del dyr ble så flyttet over til Khao Kheow-fjellet med et område på 200 dekar. Den 1. juni 1978 ble Khao Kheow Open Zoo (สวนสัตว์เปิดเขาเขียว) endelig åpnet for publikum. Etterhvert som årene gikk, har dyreparken blitt stadig utvidet, og parken er nå på 2000 dekar og har dermed blitt verdens største dyrepark. Dyreparken er på fjellet med den eneste skogen som er igjen i Chonburi.

Denne dyreparken har jeg i skrivende stund besøkt to ganger. Første gangen med en arrangert dagstur for 5000 baht bestående av:

 • Transport til og fra hotellet i Jomtien
 • Flight of the Gibbon (zipline)
 • Go Gibbon (jungle gym)
 • Kjøretur gjennom open zoo
 • Et skaut
 • En valgfri suvenir (t-skjorte, elefantformet askebeger, etc)
 • Middag

Alle disse aktivitetene ligger i nærheten av hverandre på Khao Kheow-fjellet og er derfor en fin kombinasjon for en litt bredere opplevelsestur. Pakken bestilte vi fra Flight of the Gibbon. Dessverre var vi sen ute, så når zipliningen, jungelgymnastikken og middagen var unnagjort, holdt dyreparken på å stenge. Vi fikk en rask overfladisk svipptur så vidt innom, men det var ikke mye vi fikk sett. Har du tenkt å melde deg på samme pakketuren som oss, så reis derfor så tidlig så mulig!

Andre gangen jeg var her, var vi kun i dyreparken. Vi ordnet en deal med en tilfeldig taxi fra Pattaya som tok oss begge veier for tilsammen 700 baht. Ved ankomst var det å kjøpe billett som gjaldt. Inngang for oss utlendinger var 300, og 100 for thaier. Etterpå ble vi tilbudt å kjøre gjennom parken med en golfbil for ytterligere 350 baht for første timen og 200 per påfølgende time, men da måtte vi ha Thai-sertifikat, noe ingen av oss hadde. Dermed ble vi tilbudt å leie sjåfør i tillegg, 800 baht eller noe. Vi takket høflig nei og begynte å bruke bena istedet. Ferden gikk så forbi diverse ville aperaser, rare fugler og et pingvinmarsj-show. Vi matet noen småhjort, geiter, neshorn, sjiraffer og elefanter. Kjøpte også mat i fuglehagen, men det var sløs, siden ingen av fuglene var det minste interessert i maten min. Ellers møtte vi på bl.a. flodhester, strutser, flamingoer, bjørner, slanger, skumle store kattedyr og masse andre to- og firbeinte kryp. Noe som er bra med denne dyreparken i forhold til visse andre, er at mange av dyrene går fritt, uten bur. Og de som er bak gitter har relativt stor plass til å boltre seg. Det gjaldt ikke alle dyrene, men mange iallefall.

Vi var litt uheldig med været, og deler av tiden fosset det ned. Etter et par timer med tråkking, gloing og knipsing, fant vi plutselig ut at tiden omtrent hadde gått i fra oss, det var visst litt lenger å gå hele runden enn først antatt. Parken hadde stengetid kl 18, og ifølge kartet var det liten sjanse for å nå frem i tide. Redningen kom da en sightseeingsbuss kom kjørende forbi, som attpåtil var gratis! De som prøvde å pushe dyre golfbiler på oss i informasjonen ved inngangen hadde visst glemt å informere oss om at det også gikk gratis sightseeingbusser. Jaja, alle kan glemme. Et kjøretøy, enten en golfbil eller sightseeingbuss er egentlig høyst nødvendig i denne parken, da det etterhvert ble lange avstander mellom stasjonene. Disse bussene tar pause på de forskjellige stasjonene slik at man får tid til å se seg om. Man kan dessuten hoppe av disse bussene når man vil og ta den samme bussen videre når den er klar til avgang, eller ta neste buss.

Khao Kheow ligger i Bangpra i Sriracha amphur/distrikt i Chonburi changwat/provins. Adresse på thai: 235, ถนน สุขาภิบาล 7, ตำบล บางพระ อำเภอ ศรีราชา, ชลบุรี 20110.

Nettsted

Hoteller i nærheten


(annonser2)

Sriracha Nakorn

Når nordmenn eller faranger i det hele tatt nevner provinsen Chonburi, er det omtrent synonymt med Pattaya. Men Chonburi har mange flere steder og byer. For folk som reiser til Pattaya, er Sriracha kanskje kun kjent for sin tigerzoo. Men Sriracha er faktisk en populær turistby, bare ikke blant faranger. Turistene i Sriracha er hovedsaklig japanere, […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments