Et gammelt China Town utenfor Pattaya

Ban Chak Ngaew, Huay Yai

Et sted like utenfor Pattaya befinner det seg et over hundre år gammelt kinesisk samfunn kalt Ban Chak Ngaew (บ้านชวกแง้ว). Dette var før i tiden det største kinesiske samfunnet i Pattayaområdet. Den yngre generasjonen flyttet etterhvert ut mot Pattaya for å finne jobb og Ban Chak Ngaew ble etterhvert tynnet ut. Idag er det 500 innbyggere igjen i dette samfunnet. Det ble i ny tid foreslått et tiltak for å blåse nytt liv i samfunnet og tiltrekke turisme. Slik ble deres “Walking Street” til, et tradisjonelt kinesisk marked hvor innbyggerne benytter anledningen til å kle seg i tradisjonelle kinesiske drakter og selge lokale hjemmelagde produkter foran de gamle trehuene. Det fulle navnet på denne “Walking Street”-en er ตลาดชุมชนจีนฌบราณบ้านชวกแง้ว, forenklet ตลาดจีนชวกแง้ว (Talat Yin Chak Ngaew).

Chinese walking street i dette over 100 år gamle kinesiske samfunnet.https://thaipost.no/et-gammelt-china-town-utenfor-pattaya/

Slået op af Kong DaniLørdag den 5. august 2017

Foran markedet ved soi 1, ligger et over 80 år gammelt kino som i sin tid veldig populært blant de lokale. En billett kostet den gang 5 baht, mens en nuddelsuppe kostet 2,50 baht. Kinoet er såvidt jeg vet ikke i drift, annet enn som en utstilling. Lenger bak ved soi 8 ligger et kinesisk skrin for Guan Yin Bodhisattvaen.

Om kvelden skal det visstnok bli holdt sang og dans på thai og kinesisk, mens det blir klassisk filmfremvisning i friluft. Dessverre fikk jeg ikke med meg noe av dette da jeg var innom en lørdagsettermiddag i lavsesongen.

Markedet holdes hver lørdag 10.00 til 20.00 i Ban Chak Ngaew, Huay Yai. Med tiden vil det muligens også bli utvidet til flere dager. Markedet ble offisielt åpnet i mai 2015, men landsbyen ble etablert allerede i 1907. Fra Sukhumvit Road Pattaya, er det rundt 5 kilometer fra krysset ved Soi Najomtien 13. Motorsykkeltaxi koster 50 baht per fra krysset til markedet.

Det finnes også et fabrikert China Town-marked i Pattaya sentrum (Second road ved Central Marina), men en lørdagstur til Ban Chagngaew har diskutabeltvis en mer autentisk China Town-atmosfære.


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] at kom over et skilt på veien det stod “Thai Trtadition Park 200 M.” på veien fra China Town walking street i Najomtien, sør for Pattaya. Uten å vite noenting om parken, visste jeg med en gang nøyaktig […]