Trenger man utreise- eller returbillett?

Spørsmålet i overskriften er både et ja/nei-spørsmål og et enten/eller-spørsmål. Er det et krav at man har enten en utreise- eller returbillett når man reiser inn i Thailand? Og isåfall, er det utreise- eller returbillet som er krav? En returbillett er en utreisebillett, men en utreisebillett er ikke nødvendigvis en returbillett. Poenget er å kunne dokumentere at man skal ut av landet innen den tiden man har tillatelse til å oppholde seg i landet.

For norske passholdere som søker turistvisum, gjelder følgende:

Required documents:

1 copy of return plane ticket. (If multiple entry is requested, ticket showing at least two entries to Thailand must be submitted)

Kilde: Den thailandske ambassaden i Oslo. Men i en telefonsamtale med thaiambassaden fikk jeg beskjed at en returbillett er i orden for visumsøknaden.

Men hva om man reiser uten visum? Mange har kommentert at de har reist i årevis med enveisbillett uten problemer. Men jeg kjenner også til folk som har fått problemer da de ikke har hatt utreise-/returbillett. British Airways er angivelig strenge på dette.

They [reisende uten visum] must have a confirmed return ticket to show that they are flying out of Thailand within 30 or 15 days of entry, as appropriate.

ThaiEmbassy. Dette sitatet er tvetydig. Det står eksplisitt at man trenger returbillett (“return ticket”). men så står det utreisebillett (“to show that that they are flying out of Thailand within 30 or 15 days of entry”). Vit også at ThaiEmbassy ikke er en offisiell side for ambassaden og er heller ikke tilknyttet regjeringen, men med det thailandske advokatfirmaet Siam Legal.

Hva sier så den norske ambassaden i Bangkok ?peranker1peranker2

Returbillett er ikke et krav.

I følge den norske ambassaden i Bangkok. Takk til Per Anker van der Weele for kopi av denne emailen.

Visitors who are visa exempt are required to hold documents for their next destination.

Visitors who are visa exempt but do not hold return/onward tickets could be refused entry.

IATA Timatic / Star Alliance. Her ser vi at det er et krav med utreisebillett, men ikke nødvendigvis returbillett.

Upon arrival in Thailand, foreign citizens must hold a […] proof on onward travel.

TAT (Tourism Authority of Thailand). Utreisebillett er et krav.

[T]ourists entering Thailand must make sure that they are in possession of […] a round-trip air ticket.

TAT (Tourism Authority of Thailand) via ThaiTravelBlog. Returbillett via fly er krav.

Trenger ikke Trenger utreisebillett Trenger returbillett Uklart
Den norske ambassaden i Bangkok X
IATA Timatic / Star Alliance X
Siam Legal (ThaiEmbassy.com) Trenger retur eller utreise
TAT (Tourism Authority of Thailand) X
TAT (via ThaiTravelBlog) X (med fly)
Thaiambassaden i Oslo X (ved visumsøknad)

Det hersker altså noe forvirring og uenighet om hvorvidt om det for det ene er et krav at man har utreise-/returbillett, og for det andre om noen av delene er krav i det hele tatt. Det lureste og sikreste er derfor uansett å ha en utreise- og/eller returbillett om man reiser uten visum, som er i tråd med thaiambassaden. Desssuten er det om man reiser med enveis-billett litt større sjanse for at boardinkortet blir merket med SSSS, noe man absolutt ikke ønsker. Om man ikke vet når man skal hjem enda, finnes det muligheter. Man kan f.eks. booke en billett uten å betale den, eller man kan bestille en billig buss-/togbillett til f.eks. Kambodsja. Man trenger ikke engang bruke billetten til annet enn dokumentasjon at man skal ut av landet innen tidsfristen.

Se også denne posten på Facebook for en diskusjon om temaet og en avstemning av hvor mange som har blitt spurt etter utreisebillett, og hvor.


(annonser2)

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest